Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Βγαίνουμε | Σπιρτόκουτο, το αγαπημένο μας "μικρό" που στη ζεστασιά του χίλιοι καλοί χωράνε





Σήμερα είναι μέρα για να αλλάξουμε παραστάσεις γι’ αυτό σκεφτήκαμε να σας πάμε μία βόλτα εκτός κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ακολουθήστε μας στην Πυλαία, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Προφήτη Ηλία 75, όπου ανακαλύψαμε ένα διαμαντάκι το οποίο θα θέλαμε πολύ να μοιραστούμε μαζί σας. Μικρό τόσο όσο μεν, αλλά με την πρώτη ματιά θα σε κάνει να σκεφτείς πως όταν υπάρχει καλή διάθεση και φιλική ατμόσφαιρα χίλιοι καλοί χωράνε. Το Σπιρτόκουτο στο οποίο αναφερόμαστε βαφτίστηκε έτσι λόγω μεγέθους όμως ακόμη και το όνομα σε κάνει να θέλεις να χαμογελάσεις καθώς σου εμπνέει πολύ γλυκά συναισθήματα όπως ακριβώς κι ο ίδιος ο χώρος.




Τόσο η διαρρύθμιση όσο κι η διακόσμηση είναι η προσωποποίηση της cozy ατμόσφαιρας και της ζεστασιάς. Αν πας για καφέ θα σε κάνει να νιώσεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα μοσχοβολήσει ο τόπος από τα ζεστά κουλουράκια της γιαγιάς και θα χαθείς κάπου ανάμεσα στο παραμυθένιο και το vintage στοιχείο. Το αξιοθαύμαστο με το Σπιρτόκουτο είναι πως σε μεταφέρει νοσταλγικά σε μια άλλη εποχή χωρίς να μπορείς εύκολα να εξηγήσεις γιατί αφού δεν απομακρύνεται καθόλου ούτε από τους σύγχρονους ρυθμούς.




Συνδυάζει άκρως καλαίσθητα μικρές λεπτομέρειες και πινελιές χωρίς περιττές φανφάρες που θα μπούκωναν το μάτι και κάπως έτσι χαίρεσαι να περνάς την ώρα σου σε έναν χώρο που θα φιλοξενούσε άνετα εσένα και την παρέα σου, εσένα και τον σύντροφό σου ή εσένα μόνο αν ήθελες να το επισκεφτείς από νωρίς ώστε να πιεις τον καφέ σου χαλαρώνοντας, ίσως διαβάζοντας και κάποιο βιβλίο. Το περιβάλλον εξάλλου βοηθάει στο να χτίζεις νέους κόσμους με τη φαντασία σου ή να βουτάς ακόμη περισσότερο σε όσους έχεις ήδη φτιάξει στο μυαλό σου.




Τις καθημερινές μας υποδέχεται από πολύ νωρίς το πρωί μιας κι ανοίγει γύρω στις 5.00 κι είναι υπ’ ατμών ώστε να ξυπνήσει κάθε νυσταγμένο θαμώνα που θα ήθελε να ενεργοποιηθεί ξεκινώντας όμορφα τη μέρα του με αρωματικό καφέ και σπιτικά κουλουράκια. Το Σαββατοκύριακο το πρωινό ξύπνημα μεταφέρεται μία ώρα μετά και κάπως έτσι γύρω στις 6 ξεκινάει η μέρα στο Σπιρτόκουτο. Φυσικά υπάρχει κι η επιλογή του take away για τους βιαστικούς με τον καφέ 1 ευρώ και με πολλά χαμόγελα συνοδευτικά. Περνώντας οι ώρες το Σπιρτόκουτο παραμένει ιδανική επιλογή για τους λάτρεις τόσο του καφέ όσο και της σοκολάτας και φυσικά του τσαγιού. Καθώς βραδιάζει θα σύστηνα να δοκιμάσεις το κρασί του αφού εδώ θα βρεις ποικιλία ετικετών αλλά δε λείπουν ούτε τα κοκτέιλ ή οι μπίρες για όσους θέλουν να δροσιστούν. Σημειώνουμε πως έμφαση δίνεται σε ελληνικές ετικέτες.




Η Έφη κι ο Πέτρος είναι οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά αφού οι όμορφες ατμόσφαιρες οφείλονται συνήθως σε όμορφους ανθρώπους που βάζουν ψυχή και δουλειά ώστε να τις δημιουργήσουν και να τις διατηρούν πάντα στο έπακρο. Εμείς πετύχαμε τον Πέτρο και μιλώντας του αισθανθήκαμε αυτή τη ζεστασιά, διακριτό χαρακτηριστικό του γενικότερου περιβάλλοντος, αποκτώντας τελικά τις καλύτερες εντυπώσεις εν γένει. Τόσο για το ίδιο το μαγαζί όσο και για τους ανθρώπους που το δημιούργησαν και το στηρίζουν κρατώντας ψηλά την ποιότητα στο πρακτικό κομμάτι αλλά και στο πολύ σημαντικό ανθρώπινο.




Όσοι μένετε κέντρο ή κάπου αλλού αξίζει τον κόπο να ξεφύγετε από όσα ήδη έχετε συνηθίσει και να το επισκεφτείτε. Εξάλλου είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς το έχετε ήδη κάνει και σε όσους ξέφυγε μόλις το γνωρίσετε θα το αγαπήσετε όπως εμείς.





Πάρε μια γεύση:











Φωτογραφίες: Ευτυχία Πασχαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου