Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού- όταν η απόσταση γίνεται συνθήκη | Μαρία Νάστου

Θυμάστε το βιβλίο Έρωτας στα χρόνια της Χολέρας; Έφτασε η στιγμή, να γίνουμε οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε κάτι αντίστοιχο. 

Είναι όμως τόσο ιδεατός και τόσο ρομαντικός ένας έρωτας σε συνθήκες πανδημίας; 

Για όσους ήταν τυχεροί και η πανδημία τους χτύπησε την πόρτα όντας μαζί με τον σύντροφό τους ίσως το πρώτο lockdown να ήταν η ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να περάσουν μαζί χρόνο κάτι που πριν λόγω αυξημένων υποχρεώσεων και ελάχιστου χρόνου δεν είχαν την ευκαιρία να το κάνουν. Όσα για τα επόμενα lockdown  που με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αφόρητη έχουν την τύχη να βρίσκονται με τον πιο αγαπημένο τους άνθρωπο και να αντλούν δύναμη ο ένας από τον άλλο, γιατί πιστέψτε με είναι πολύ σκληρό να ζεις μία τέτοια κατάσταση μόνος ή μόνη, αλλά ταυτόχρονα και τόσο γενναίο!

Από την άλλη πλευρά υπήρξαν και οι άτυχοι, οι οποίοι η πανδημία τους βρήκε σε απόσταση από τον/την σύντροφό τους και πέραν όσων ήδη οι σχέσεις τους ήταν εξ’ αποστάσεως, η απόσταση έγινε συνθήκη. 

Ευτυχώς στην εποχή μας η τεχνολογία κάνει θαύματα και μπορεί άμεσα και γρήγορα να μας φέρει κοντά το αγαπημένο μας πρόσωπο, είναι πολύ σπουδαίο με το πάτημα ενός απλού κουμπιού να μπορείς να δεις το πρόσωπο αυτού που αγαπάς και να ακούσεις την φωνή του που εκείνη τη στιγμή ηχεί στα αυτιά σου ως η πιο ωραία μελωδία. Μπορείς με μία βίντεο κλήση να οργανώσεις γεύμα με το σύντροφό σου να κάνετε παρέα ο ένας στον άλλο καθώς κάνετε διάφορες δουλειές, να ακούσετε μουσική, να  δείτε σειρές, ταινίες. 

Η σχέση σε απόσταση σε καιρό πανδημίας είναι ένας μαραθώνιος… Θα αντέξουν άραγε οι δρομείς; Εδώ πιστεύω πως ισχύει ότι όταν μία σχέση έχει γερά θεμέλια και ξέρεις πραγματικά και συνειδητοποιημένα τι ζητάς στην προσωπική σου ζωή τότε κανένας ιός και καμία απόσταση δεν μπορεί να σε απομακρύνει πραγματικά από το σύντροφό σου. Μην ξεχνάς ότι οι σχέσεις χτίζονται κάθε μέρα και θέλουν δουλειά και από τις δύο πλευρές. Μην αμελείς να δείξεις πόσο νοιάζεσαι και πόσο αγαπάς το σύντροφό σου κάθε μέρα, να του δείχνεις πόσο σου λείπει, με τον δικό σου τρόπο πάντα κι εκείνος την ίδια ανηφόρα ανεβαίνει και σε χρειάζεται όσο κι εσύ.

Κι αν έχεις κουραστεί μην τα παρατήσεις, έχετε φτάσει ως εδώ μαζί, ξεπεράσατε τόσες δυσκολίες, σίγουρα θα τα καταφέρετε και τώρα. Λίγο ακόμη έμεινε για να βρεθείτε και να αγκαλιαστείτε ξανά, λίγο μόνο... Μην πέσεις τώρα, σήκω! 

Να θυμάσαι πάντα πως μερικές αγκαλιές αξίζουν την αναμονή και με το παραπάνω! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου