Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Stars Align | Amy Winehouse: Μια αξέχαστη φωνή με σκοτεινή ζωή

Γράφει η Comrastro

Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας τα ραδιόφωνα έπαιζαν το Back To Black. Ο κόσμος συγκινούταν με μια νέα κοπέλα που θύμιζε την Aretha Flanklin στη φωνή. Τα περιοδικά μόδας αγαπούσαν το vintage στυλ της.Η Amy Winehouse είχε σημαδέψει το μουσικό κόσμο. Όμως, απασχόλησε τον κόσμο και λόγω του σκοτεινού γάμου της, του εθισμού της  στο αλκόολ και στις ουσίες. Τι φανερώνει ο αστρολογικός της χάρτης για την ταραχώδη ζωή της;


Μια Παρθένος με κρυμμένες ευαισθησίες

Ο αστρολογικός χάρτης της Amy Winehouse φανερώνει ένα άτομο που προσπαθούσε να διαχειριστεί και  να κρύψει τις ευαισθησίες του με πάρα πολλή προσοχή.

Ήταν Παρθένος με ωροσκόπο Δίδυμο και Σελήνη στον Αιγόκερω. Ως Παρθένος, ένιωθε ότι είναι στην υπηρεσία των άλλων μα παράλληλα δε δίσταζε να επικρίνει ό,τι έβρισκε αντίθετο με την ιδέα της περί τάξης. Ο ωροσκόπος Δίδυμος της τη βοηθούσε να κρύψει την πιο ευαίσθητη πλευρά της και να βγάλει την πιο λογική προς τα έξω. Όμως, η Σελήνη της στον Αιγόκερω φανερώνει ότι πιο πολύ καταπίεζε τα συναισθήματά της στην προσπάθεια να φανεί λογική παρά τις ευαισθησίες της.

Η ευαισθησία της αφορούσε τις σχέσεις της. Μια όψη του χάρτη της που ξεχωρίζει είναι η σύνοδος Σελήνης της στον Αιγόκερω με τον Ποσειδώνα της στον Τοξότη με τους δυο πλανήτες να συναντιούνται στον 7ο οίκο, αυτό των σχέσεων. Δεν άντεχε να βλέπει τον κόσμο γύρω της, πόσο μάλλον τα άτομα που αγαπούσε, να υποφέρουν, έτεινε να υποτιμά τον εαυτό της και να αναζητάει την ιδανική σχέση. Σε αυτές τις τάσεις της αναφέρονται οι στίχοι του «Tears Dry On Their Own». Όταν τραγουδάει «I knew I hadn’t met my match/but every moment we could snatch» δείχνει τη διάθεσή της να ζήσει μια σχέση, να την εξιδανικεύσει για λίγο, ακόμα και αν αυτή δε θα διαρκέσει για πάντα.

Ο αστρολογικός χάρτης μπορεί να αιτιολογήσει όχι μόνο τις σχεσιακές ευαισθησίες της Amy Winehouse μα και τη ροπή της προς τις καταχρήσεις. Έχει τρεις πλανήτες, δηλαδή πολυαστρία, στον 6ο οίκο, τον οίκο της υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο Δίας, ο Κρόνος της, ο Ουρανός της και ο Πλούτωνας της βρίσκονται σε αυτόν τον οίκο και συνεπάγονται προβλήματα υγείας λόγω υπερβολικής κατανάλωσης φαγητών ή ουσιών, έλλειψη αυτοφροντίδας, ασυνήθιστα προβλήματα υγείας και εύκολη ενεργειακή εξάντληση. Καθόλου περίεργο που στο «Rehab» αρνείται οποιαδήποτε μορφής αποτοξίνωση!


Ένας μελανός γάμος και οι καταχρήσεις

Η Amy Winehouse είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα κίτρινα έντυπα για τις ερωτικές της σχέσεις και την έντονη κατανάλωση αλκόολ και ναρκωτικών που έκανε. 

Ο γάμος της με τον Blam Fielder-Civil ήταν βίαιος και κακοποιητικός. Οι δημόσιοι βίαιοι καυγάδες τους είχαν απασχολήσει τα media ουκ ολίγες φορές. Τα μυστικά που είχε ανερχόμενο αστέρι της soul  έβγαιναν στην επιφάνεια.Αισθήματα αδυναμίας κρύβονταν πίσω από εκείνο το γάμο. Ο προοδευμένος Ποσειδώνας της βρισκόταν σε αντίθεση με το γενέθλιο Άρη της και την Αφροδίτη της εκείνη την περίοδο. Ένιωθε δηλαδή παραδομένη σε καταστάσεις που της ρουφούσαν την ενέργεια και την ατομικότητά της. Ο γάμος της είχε συντελέσει σε αυτήν την ενεργειακή παράλυση. Εκείνη, όμως, έτεινε να εξιδανικεύει αυτή τη σχέση, να μην τη βλέπει για τα χαρακτηριστικά που είχε μα για τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει.

Η ίδια είχε νοσηλευτεί σε κλινική αποτοξίνωσης ενώ, κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της, είχε διαγνωστεί με εμφύσημα. Την περίοδο που διαγνώστηκε με εμφύσημα ο προοδευμένος Ουρανός της βρισκόταν σε αντίθεση με το γενέθλιο Ερμή της. Πιθανότατα έλαβε πολλές ειδήσεις για την υγεία της, καταιγιστικά νέα που διατάραξαν τη σχέση της με το κοινωνικό της περιβάλλον  και την καριέρα της. 

Η ζωή της μπορεί να ήταν γεμάτη σκοτάδια μα παράλληλα ήταν σύντομη σε διάρκεια. Πέθανε στα 27 της λόγω δηλητηρίασης από αλκοόλ. Την ημέρα που εντάχθηκε στο λεγόμενο «27 club» ο προοδευμένος της Ποσειδώνας σχημάτισε τρίγωνο με το γενέθλιο Κρόνο της. Αυτή η όψη δείχνει μια λογική παραδοχή, ίσως και αποδοχή, ότι ο εθισμός της σε ουσίες και αλκοόλ είχε σοβαρές επιπτώσεις σε εκείνην. Ταυτόχρονα, ο προοδευμένος Ήλιος της έκανε τετράγωνα με δυο γενέθλιους πλανήτες της, τον Κρόνο της και τον Πλούτωνά της. Η συνύπαρξη αυτών των πλανητών της δείχνουν μια αλλαγή, έναν περιορισμό και παράλληλα μια καταστροφή στην υγεία της.

Μπορεί, λοιπόν, η ζωή της να ήταν βραχεία και να συνοδεύτηκε από πολλές μελανές σελίδες όμως η σπάνια ευαισθησία της και το τεράστιο ταλέντο της χάρισαν φωτεινές στιγμές στη μουσική της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου