Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Σελιδοδείκτης Unboxing | Ι Remember.... Θυμάμαι | Επιζώντες του Ολοκαυτώματος Τραγουδούν Σεφαραδίτικα | Αλμπέρτο Ναρ - Λέων Α. Ναρ

Επιμέλεια: Μαρίνα Καρτελιά.


Αρχείο: Αλμπέρτος Ναρ 
Επιμέλεια: Λεων Α. Ναρ


«Τούτα τα τραγούδια τα ’λεγαν ως προχτές στη Σαλονίκη οι κοπέλες, καθώς συγύριζαν την κάμαρά τους, οι εργάτες στα καπνομάγαζα, οι βαρκάρηδες στο λιμάνι. Και με το πέσιμο της νύχτας, η μελωδία ξεχυνόταν από τα μισόκλειστα παράθυρα, απλωνόταν στα κακοτράχαλα καλντερίμια, αγκάλιαζε τη γειτονιά ολάκερη. Μανάδες που νανούριζαν τα μικρά τους, παλικάρια που παίνευαν της αγαπημένης τους τα κάλλη, λεβέντες που έπνιγαν τον καημό τους στο κρασί, κάποια κορίτσια που σιγοψιθύριζαν τους μύχιους πόθους της καρδιάς τους, κάποια γερόντια στο πλατύσκαλο που αναμετρούσαν το βάρος της μέρας που ξεψυχούσε», σημειώνει ο Αλμπέρτος Ναρ στον πρόλογο του βιβλίου Οι Συναγωγές της Θεσσαλονίκης – Τα Τραγούδια μας (πρόλογος Γιώργος Ιωάννου, έκδ. Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, 1985).

Η ώρα της πόλης να θυμηθεί. Και ο σωστός τρόπος.
Αποκτήσαμε, και ξετυλίγουμε για σας την τρίγλωσση φροντισμένη έκδοση από το αρχείο του Αλμπέρτο Ναρ, που επιμελήθηκε ο Λεων Α. Ναρ, που περιέχει βιβλίο και cd.

Επιζώντες του Ολοκαυτώματος τραγουδούν Σεφαραδίτικα τραγούδια και με πολλή χαρά σήμερα σας παρουσιάζουμε το καινούργιο εγχείρημα των εκδόσεων Ianos.

Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ: 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου