Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Το Φεστιβάλ Δράμας συνεχίζει δυναμικά τις online προβολές των Δραμedies


Σε μία ...δραματική εποχή, το Φεστιβάλ Δράμας, με τις «Δράmedies» του, μας κάνει να νοιώθουμε καλύτερα.Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τις προβολές διακεκριμένων ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στο διαδικτυακό πρόγραμμα του «Δrameties» κάθε Πέμπτη και για ακόμα τρεις εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο youtube (https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival). Ταινίες που συνδυάζουν χιούμορ και συγκίνηση, τις οποίες οι σκηνοθέτες και παραγωγοί διέθεσαν αφιλοκερδώς γι' αυτό το πρόγραμμα.

Οι online προβολές (τρεις νέες ταινίες κάθε Πέμπτη) θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά. Πρόκειται για μία επιλογη ταινιών, από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Αυτήν την Πέμπτη 7/5, σειρά έχουν οι ταινίες:

- Τι κολυμπάει και γελάει (17', 2003) της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη με τους Ά. Παϊτατζή, Θ. Καλλιγά και Θ. Παπαγεωργίου.

Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός, όμως, έγινε η αιτία να αλλάξει η καθημερινή διαδρομή τους προς τα λουτρά, η συγκεκριμένη ημέρα τους πήρε άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες.

- The foreigner (15', 2012) της Αλήθειας Αβράμη με τους Μ.Σορμαΐνη, Ph. Bretherton και Γ. Παύλου.

Ένα απομακρυσμένο ελληνικό χωριό πρέπει να αυξήσει τον πληθυσμό του, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν ένας αλλοδαπός, ο Eric, βρίσκεται περαστικός εκεί, ο πρόεδρος του χωριού κινητοποιεί τους αφιλόξενους κατοίκους του να τον πείσουν να μείνει.

- Cowboy (22', 2017) του Γιάννη Χαριτίδη με τους Μ. Μαυροματάκη, Χρ. Σαπουντζή και Μ. Τσιμά.

Σε μερικές ημέρες ο Μηνάς (Cowboy) θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις απο τον ίδιο και τους κοντινούς ανθρώπους του. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 13 Μαϊου.

Θα ακολουθήσουν έξι ταινίες: Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο), Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης), Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου), Ι'm gay (Νικόλας Κολοβός), Χρήστος και Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα), Αχ Ελλάδα... (Κώστας Αναγνωστόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου