Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

#WE REMEMBER 2020 - Δεν θ΄αρνηθώ, δεν θα ξεχάσω το Ολοκαύτωμα | Προβολή | Τα κρυμμένα παιδιά στην Κατοχή | Poems and Crimes 16/1

Eπιμέλεια: Μαρίνα Καρτελιά





#weremember 2020 - Δεν θ΄αρνηθώ, δεν θα ξεχάσω το Ολοκαύτωμα.


΄Ολο το μήνα, ο Σελιδοδείκτης συμμετέχει στη μνήμη με κορύφωση τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27/1, με εκδηλώσεις, άρθρα, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων, και την αποτύπωση του Ολοκαυτώματος  στις Τέχνες και στην κοινωνία.



Τα κρυμμένα παιδιά στην Κατοχή
Πέμπτη 16/1 20:00



Poems and Crimes Art Bar





Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Ολοκαύτωμα, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Τα κρυμμένα παιδιά στην Κατοχή».

Αναζητώντας τα ίχνη της μητέρας της η Άρτεμις Αλκαλάη θα παρουσιάσει ένα μικρό ντοκυμαντέρ με τίτλο «Αφηγήσεις Πολέμου» όπου η Μιράντα Αλκαλάη κι ο ξάδελφος της Ζακίνος Λεβή αφηγούνται την ιστορία της διάσωσης των οικογενειών τους στα χρόνια του πολέμου στην περιοχή του ανταρτοκρατούμενου Πηλίου.

Με αφορμή την ταινία η ιστορικός Οντέτ Βαρών Βασάρ θα κάνει έναν ιστορικό σχολιασμό για την προβληματική της διάσωσης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αλκαλάη
2015-2020
Φωτογραφία-Μοντάζ: Κώστας Δεληγιάννης
Μουσική: Κορνήλιος Διαμαντόπουλος


Η Οντέτ Βαρών-Βασάρ είναι ιστορικός, διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με ερευνητικό πεδίο τη δεκαετία του ’40. Από το 2011 διευθύνει σεμινάριο στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος για τη γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης, τη μνήμη και τις αναπαραστάσεις της. Συγγραφέας πολλών βιβλίων έχει τιμηθεί από τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας με τη διάκριση του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών (2006).



Η Άρτεμις Αλκαλάη είναι εικαστικός και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Γιάννη Μόραλη, τον Δημήτρη Μυταρά και τον Βασίλη Βασιλειάδη. Εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάζεται με ομάδες σύγχρονου χορού σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος, σχεδιάζει χειροποίητα χαλιά, ενώ έργα της ανήκουν σε Μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.





Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο



Poems&Crimes Art Bar
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι
λίγα μέτρα από το μετρό έξοδος Αθηνάς
τηλ.: 210-3228839



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου