Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Βγαίνουμε | Jerry's Foodtruck, μια παραμυθένια καντίνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης





Σήμερα βγες από το σπίτι και πριν πας τη βόλτα σου τώρα που άνοιξε κι ο καιρός, με παρέα ή χωρίς, κάνε πρώτα ένα απολαυστικό δώρο στον εαυτό σου. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε περιμένει η πιο δελεαστική γευστική και πολυσυζητημένη “αμαρτία” και δεν είναι άλλη φυσικά από το Jerry’s Foodtruck. “Γονείς” του ο Τάσος κι ο Γιάννης, δυο δημιουργικοί κι ανήσυχοι άνθρωποι με πρωτότυπες ιδέες τις οποίες δε δίστασαν να βάλουν το 2016 σε εφαρμογή μαζί και δικαίως να πετύχουν.

Όταν επισκέπτεσαι αυτήν την πρωτότυπη καντίνα ένα είναι το σίγουρο. Πως αυθόρμητα θα σου έρθει στο μυαλό ο γνωστός στίχος “εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ” πριν μείνεις αποσβολωμένος να παρατηρείς τις πολλαπλές επιλογές γεύσεων και συνδυασμών που προσφέρονται προς τέρψιν δική σου κι όλου του υπόλοιπου κόσμου ο οποίος θα ενθουσιάζεται μαζί σου προσπαθώντας να αποφασίσει κι εκείνος τι απ’ όλα θα μπορούσε να δοκιμάσει χωρίς να λιμπίζεται και τα υπόλοιπα.



Αν πας μία φορά αποκλείεται - και σου το εγγυώμαι- να μην ξαναπάς πολλές φορές ακόμη. Μέχρι να τα δοκιμάσεις τελικά όλα και ξανά από την αρχή. Το Jerry’s Foodtruck είναι το σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ για τους Θεσσαλονικείς -κι όχι μόνο. Μόνο που εδώ δεν κρύβεται κάποια κακιά μάγισσα πίσω από τα μαγευτικά γλυκίσματα που έχεις μπροστά στα μάτια σου σε όλο τους το μεγαλείο. Στο Jerry’s κρατάμε μόνο το παραμύθι που ο Τάσος, ο Γιάννης κι η υπόλοιπη παρέα μας προσφέρουν απλόχερα.

Όλα τα παιδιά που δουλεύουν σε αυτόν τον όντως ξεμυαλιστικό και παραμυθένιο χώρο, όσο τρέξιμο κι αν έχουν λόγω του κόσμου που συρρέει συνεχώς προς την καντίνα, έχουν ένα χαμόγελο αυθεντικό να μοιραστούν μαζί σου μιας κι όπως μας είπε η εκπρόσωπός τους στη συζήτηση που είχαμε, περνάνε όμορφα μεταξύ τους επιβεβαιώνοντας πως αυτό βγαίνει τελικά προς τα έξω όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Η Γιώτα, λοιπόν, με την οποία μιλήσαμε είναι ένα από τα παιδιά που έχουν αποτελέσει καθένας στον τομέα του σημαντικά λιθαράκια ώστε το Jerry’s να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Ευχάριστη και πολύ γλυκιά παρουσία όπως κι όλα τα κορίτσια που εκείνη τη στιγμή εξυπηρετούσαν τους ενθουσιασμένους θαμώνες.



Μας μίλησε για το πώς ο Τάσος κι ο Γιάννης δουλεύουν ασταμάτητα ώστε συνεχώς να εξελίσσουν την αρχική ιδέα τους, για τα πολλά γευστικά new entries που σε προκαλώ να πας το συντομότερο να δοκιμάσεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη, για το μεράκι τους και για το ότι η ιδέα αρχίζει να εξαπλώνεται μιας κι ήδη στην Κατερίνη μια νέα καντίνα σε περιμένει πανέτοιμη ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς, αλλά ούτε τα Ιωάννινα όπως μάθαμε θα μείνουν παραπονεμένα.

Πριν καιρό, λοιπόν, συζητώντας οι δυο τους για το πώς θα μπορούσαν να τιμήσουν έναν κοινό τους θείο με αρκετά ενδιαφέρουσα ομολογουμένως ιστορία στο ενεργητικό του, αποφάσισαν να συνεργαστούν δημιουργώντας κάτι νέο μα βασισμένο σε δικές του ιδέες και συνταγές. Μέσα από την ιστορία αυτή προέκυψε και το όνομα του μαγαζιού το οποίο οφείλεται, λοιπόν, στον θείο τους Γεράσιμο που ξεκίνησε από την Κεφαλονιά με τη δική του παλιά καλή και γνωστή κλασική καντίνα για να καταλήξει Αμερική.



Κάπως έτσι ο Γεράσιμος έγινε Jerry, η καντίνα του Foodtruck και “πάρκαρε” για καλή μας τύχη στην οδό Παύλου Μελά 44. Είναι πολύ όμορφο να εμπνέεται κανείς από το παρελθόν κι από αγαπημένα πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους μέσα από τις δικές τους εμπειρίες. Ο Τάσος κι ο Γιάννης συνέχισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία μιας πρωτότυπης και πολλά υποσχόμενης επιχείρησης που έχει της ρίζες της πολλά χρόνια πριν με τρόπο διαφορετικό, με ματιά φρέσκια και σύγχρονη όμως με εξίσου γοητευτικό υπόβαθρο.

Στο Jerry’s Foodtrack θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις άπειρες λιχουδιές που βασίζονται σε ζύμη donuts ή τσουρεκιού και παντρεύονται με αμέτρητες επιλογές σε πραλίνες και συνοδευτικά δημιουργώντας γευστικές πανδαισίες για κάθε γούστο. Γλυκά μπέργκερς, λαχταριστά κρύα και ζεστά donuts, τσουρεκάκια λουσμένα με ζεστή πραλίνα και φυσικά τα πασίγνωστα πλέον μπαλάκια που έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις μόνος σου με όποια πραλίνα επιλέξεις χρησιμοποιώντας μια γεμάτη τεράστια σύριγγα, είναι μόνο μερικά από όσα θα συναντήσεις στην αγαπημένη μας πια καντίνα.



Τα παιδιά του Jerry’s Foodtruck κατάφεραν με αισιοδοξία και πίστη στα όνειρά τους να πετύχουν τους στόχους τους μα δεν ησυχάζουν ποτέ ούτε επαναπαύονται. Γι’ αυτό πολλά νέα πράγματα ακόμη έχουμε να δούμε από αυτούς και ομολογουμένως αν κρίνουμε από τα ήδη υπάρχοντα χαιρόμαστε πολύ κι ανυπομονούμε.

Σήμερα, λοιπόν, βγαίνοντας για την καθιερωμένη σου βόλτα κάνε μία στάση στην Παύλου Μελά 44 και θα με θυμηθείς. Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το μαγαζί εγώ ένα πρόβλημα είχα μόνο να αντιμετωπίσω. Τις τύψεις μου απέναντι στην κοπέλα που υπομονετικά και χαμογελαστά με βοηθούσε μιας κι είχα καθίσει μπροστά στον πάγκο χαωμένη για κάμποση ώρα μην μπορώντας να αποφασίσω τι θα διάλεγα.


Πάρε μια γεύση:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου