Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Δισκοκριτική| She is She από τους ΠΙΚΑΠ

Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη





She is She/ ΠΙΚΑΠ

Πριν λίγο καιρό βρέθηκα στην παρουσίαση δίσκου τους στο six dogs όπου και γνώρισα τη μουσική τους. Ωραία ατμόσφαιρα, τραγούδια που θέλουν σίγουρα και δεύτερη ακρόαση λόγω του ποιητικού τους στίχου, εναλλακτικό new wave και electro pop rock ήχοι. Αισθαντικές κιθάρες στα όρια της εσωστρέφειας, στίχοι και τίτλοι που σίγουρα κάτι έχουν να πουν και μία μπάντα να δημιουργεί ένα αίσθημα που ακροβατεί στην αιχμή φωτός και σκοταδιού.

Στα δικά μου αυτιά ηχούν επιρροές από Κωνσταντίνο Βήτα και Στέρεο Νόβα μέχρι αυθεντική κλασσική ελληνική ροκ της δεκαετίας του '80 – χωρίς ωστόσο οι επιρροές να «καπελώνουν» όσα θέλουν οι ΠΙΚΑΠ να πουν.

Τα τραγούδια τους κλιμακώνουν από μία εφηβική αρρενωπότητα και ευαισθησία σε μία στιβαρή ποιητικότητα με τον "Χρόνο" και το "Σταρζ" να κλέβουν την παράσταση , το ομώνυμο She is She να έχει μία εθιστική μουσική και το "Παζλ" και το "Ιώ" να δίνουν  την πιο συναισθηματική εκδοχή της αλήθειας των ΠΙΚΑΠ.

Αν μή τι άλλο πρόκειται για έναν δίσκο καλοδουλεμένο στιχουργικά και μουσικά, με συνοχή που διαπνέεται από έντονη ποιητικότητα και ξεχωριστά electro pop rock στοιχεία.  Αξίζει από κάθε άποψη να ακουστεί!

Λίγα λόγια για την μπάντα...

Οι ΠΙΚάΠ είναι ένα εξαμελές ελληνόφωνο συγκρότημα από την Αθήνα που συνδυάζει τον alternative ήχο με τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Urban φωνητικές γραμμές, post rockαλλά και folk επιρροές είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των συνθέσεων τους.

Δημιουργήθηκαν το 2015 και μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ (encore[s.i.x. dogs],Indie free festival) παρουσίασαν το πρώτο τους EP το 2017. Το EP των ΠΙΚάΠ περιέχει 5 κομμάτια ανάμεσα τους και η διασκευή στο “Ένα κλεμμένο ποδήλατο” των Στέρεο Νόβα. Την Άνοιξη 2018 ηχογράφησαν το πρώτο τους LP στο Suono studio με παραγωγό τον Coti K το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 με τίτλο ''She is She''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου