Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Φεμινιστική απεργία: Για πρώτη φορά σήμερα στην Ελλάδα την Ημέρα της Γυναίκας

Φεμινιστική Απεργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται σήμερα, 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.



Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.30, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή. Στις 18:00, στα Προπύλαια, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος.

Στον «αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μαρτίου» συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία προκηρύσσει πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 13.00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας και συγκέντρωση, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 13.30 «ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή».

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή, ώρα 11-13, για όλες και όλους τους δημοσιογράφους σε όλα τα Μέσα Επικοινωνίας. Η ΠΟΣΠΕΡΤ αντίστοιχα κηρύσσει στάση εργασίας την ίδια μέρα, ώρα 13-15, για όλο το τεχνικό προσωπικό ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και την ΕΡΤ.

Η Φεμινιστική Απεργία ξεκίνησε από το 2016, ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών, με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων από χώρες τις Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής.

Το 2018 συμμετείχαν στην απεργία επίσημα σαράντα χώρες. Χαρακτηριστικά, στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε μια ιστορική απεργία, όπου συμμετείχαν περισσότερες από πέντε εκατομμύρια γυναίκες.

Οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες και όλες τις γυναίκες, καλούνται να σταματήσουν την εργασία και τα μαθήματα, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να απέχουν από τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις για ολόκληρη την ημέρα.

Παράλληλα, καλούνται να πουν «STOP» στις γυναικοκτονίες, όχι στον σεξισμό και την έμφυλη βία και τις διακρίσεις, στην ελαστική εργασία & τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου