Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου "22 Νύχτες" (Αντιποίηση) του Δημήτρη Ξενιστή

Παρουσίαση βιβλίου «22 Νύχτες - Αντιποίηση» του Δημήτρη Ξενιστή


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ώρα: 19.00.


 Στο συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο καφέ «Ποέτα»



Ο Δημήτρης Ξενιστής παρουσιάζει την αυτοέκδοτη ποιητική συλλογή του, με τίτλο «22 Νύχτες – Αντιποίηση». Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο - καφέ «Ποέτα» την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Τη παρουσίαση του βιβλίου θα συνοδέψουν 3 ομίλητριες , δίνοντας τις δικές τους αναλύσεις, αλλά και μικρά αποσπάσματα από το έργο του ποιητή. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις από τη πλευρά του κοινού, καθώς και διαθέσιμα αντίτυπα για όποιον επιθυμεί να αποκτήσει την ποιητική συλλογή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Με ζοφερό ύφος, έντονες περιγραφές και ένα διαφορετικό είδος γραφής από τα συνηθισμένα, ο Δημήτρης Ξενιστής μας εισάγει στην ψυχοσύνθεση των προσωπικών του αλλόκοτων στιγμών. Η ενδογενής προσπάθεια ισορροπίας μεταξύ των ερωτημάτων και των συμπερασμάτων, ταλανίζει τoν ποιητή καθώς επηρρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Ένας λαβύρινθος που απλώνεται σε 22 νύχτες οδηγεί τον αναγνώστη στο λαβύρινθο των σκέψεων και των συναισθημάτων του ποιητή, τόσο μέσω της πένας του όσο και μέσα από το οπτικό υλικό που συνυπάρχει με το βιβλίο, φιλοτεχνημένο από τον ίδιο. Όμως δεν σταματάει εκεί, μικρές λεπτομέρειες, απελευθερώνουν στον αναγνώστη απόκρυφο υλικό όπου ξεκλειδώνει νέες εικόνες, δείχνοντας διαφορετικές πτυχές μίας ξεχωριστής αυτοέκδοτης ποιητικής συλλογής.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα..


Ο Δημήτρης Ξενιστής, ή κατά κόσμον Δημήτρης Δράκος, είναι γεννημένος το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Από τα διάφανα νερά τις πισίνας όπου εργάζεται, καταλήγει στα θολά νερά της ποίησης για να εκφραστεί. Έχει γράψει και δημοσιεύσει αρκετά πεζά και ποίηματα σε διαδικτυακά περιοδικά , ενώ έδώ και ένα περίπου χρόνο κυκλοφορεί η αυτοέκδοτη ποιητική του συλλογή «22 νύχτες»

Σημείωση του συγγραφέα

Ονομάζομαι Δημήτρης Ξενιστής. Νιώθω ακριβώς 27 χρονών, κι όμως η σύλληψή μου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Από τη στιγμή που επινοήθηκα, μου ανατέθηκαν κατευθείαν πολύ δύσκολες αρμοδιότητες. Την πρώτη μέρα της ζωής μου, ο δημιουργός μου μου ανακοίνωσε πως είμαι συγγραφέας. Το έγραψε μέχρι και στο προφίλ μου στο Facebook. Όχι μόνο έμαθα εκ των υστέρων ότι γράφω, όχι μόνο δεν γνωρίζω να κάνω τίποτα άλλο, αλλά πληροφορήθηκα κιόλας πως γράφω αποκλειστικά στίχους. Το τελευταίο με αποτελείωσε. Ένιωθα το μυαλό μου να μουδιάζει από τον καταιγισμό των πληροφοριών. «Το σκέφτηκες καλά;», αναρωτήθηκα. «Ρε ηλίθιε, αφού δεν το αποφάσισες καν εσύ», απάντησα αμέσως, χωρίς όμως να καταφέρει αυτή η σκέψη να με παρηγορήσει. Δεν έχω αληθινή φωνή ώστε να εναντιωθώ σθεναρά. Οι απόψεις μου ονομάζονται «αμφιβολίες».

«Τι πρέπει να κάνω τώρα; Ποιος είναι ο ρόλος κάποιου σαν κι εμένα; Είμαι τελείως άχρηστος πια στην κοινωνία; Σίγουρα οι περισσότεροι του είδους μου είναι. Εγώ δεν θέλω να είμαι ακίνδυνος. Μπορώ να παράξω ανατρεπτικό έργο; Μπορώ να παραμείνω ειλικρινής; Αν όντως έχω κάτι να πω, υπάρχουν πια διαθέσιμα αυτιά που δεν έχουν σφραγιστεί εξαιτίας της ακατάσχετης φλυαρίας; Είναι προτιμότερο να συστήνεται κανείς ως ποιητής ή για παράδειγμα, να παραδεχτεί κανείς δημόσια ότι αντί για χρήματα, του αρέσει να αμείβεται με αποξηραμένα δαμάσκηνα; Πότε μοιάζεις πιο ηλίθιος;», αναρωτήθηκα ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί το βιβλίο μου, όμως απαντήσεις δεν πήρα. Έπειτα από δύο ώρες περισυλλογής μπροστά στον καθρέφτη, άρχισα να νιώθω μια απροσδιόριστη ανυπομονησία, άρχισα να μπαίνω σταδιακά στο πετσί του ρόλου που μου ανατέθηκε χωρίς τη συναίνεσή μου, ενός ρόλου φιλάρεσκου, ματαιόδοξου, εγωκεντρικού, αυτοκαταστροφικού, γελοίου, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, ικανού να εμπνεύσει την αλλαγή.


Ομιλητές:

Έλλη Πράντζου: Ηθοποιός και συγγραφέας.

Eβίτα Τζαμτζή: Καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και επιμελήτρια κειμένων

Κάλλια Βαβουλιώτη: Υπεύθυνη επικοινωνίας Pause ArtMag 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Eternal Radio

 Lavart

Διοργάνωση: Pause-Artmag.gr


Με την υποστήριξη του «Ποέτα» - συνεργατικό καφενείο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου