Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ακτιβιστές για το κλίμα κατέστρεψαν πίνακα του Klimt

 Οι ακτιβιστές για το κλίμα έβαλαν  αυτή τη φορά στο στόχαστρο το αριστούργημα του Klimt «Θάνατος και ζωή» «Οι συντηρητές εργάζονται, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο πίνακας, που προστατεύεται από γυαλί, έχει υποστεί ζημιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου

Οι γνωστοί ακτιβιστές για το περιβάλλον στην Αυστρία έριξαν σήμερα ένα μαύρο υγρό πάνω στο αριστούργημα «Θάνατος και ζωή» του αυστριακού ζωγράφου, Γκούσταβ Κλιμτ, στο Μουσείο Leopold της Βιέννης.

Δύο μέλη της ομάδας «Τελευταία Γενιά» έριξαν τη μαύρη μπογιά πάνω στον πίνακα του 1915. Ένας φρουρός ασφαλείας του μουσείου κατάφερε να συγκρατήσει έναν από τους ακτιβιστές πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Το προσωπικό του μουσείου ανησυχεί τώρα ότι ο πίνακας του Κλιμτ θα μπορούσε να έχει υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 

«Οι συντηρητές εργάζονται, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο πίνακας που προστατεύεται από γυαλί έχει υποστεί ζημιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου, Κλάους Πόκορνι. 

Η ομάδα «Τελευταία Γενιά» υπερασπίστηκε τη διαμαρτυρία, λέγοντας σε ένα tweet, ότι διαμαρτύρεται για τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις οποίες αποκάλεσαν «θανατική καταδίκη της κοινωνίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου