Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανδρόγυνο» στο Vault-"Πώς μπορεί μία παράσταση να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο «πράσινοι";

 «Ανδρόγυνο»

μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις


Τελευταίες παραστάσεις

 

Το «Ανδρόγυνο» της Βίκυς Αδάμου και της Χριστίνας Σαμπανίκου φεύγει από το Vault και έρχεται στον χώρο σας, αφού δώσει έξι τελευταίες παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, μέχρι 1 Νοεμβρίου.

Αν θέλετε να σας επισκεφθεί το "Ανδρόγυνο" επικοινωνήστε στο ladtheatrecompany@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

Η μαύρη κωμωδία, που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από κριτικούς και κοινό, σε παραγωγή της Life After Death Theatre Company μιλάει για την πατριαρχία και την έμφυλη βία, σατιρίζοντας τα στερεότυπα μίας συντηρητικής κοινωνίας.


«Ανδρόγυνο» και δενδροφύτεση

Πώς μπορεί μία θεατρική παράσταση να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο «πράσινοι»;

Καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων μία «περίεργη κυρία» (Χριστίνα Σαμπανίκου) πουλούσε χαρτομάντιλα στους θεατές, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. Τα έσοδα της πώλησης χαρτομάντηλων, που συγκεντρωνονται εδώ και 3 χρόνια, θα δοθούν για τη δεύτερη συμμετοχή* σε δενδροφύτευση της Life After Death Theatre Company. Το «Ανδρόγυνο» μαζί με την Let's do it Greece και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αργυρούπολης και τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης συμμετέχει στην δεντροφύτευση που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στον Υμηττό.

Θα σας κρατάμε ενήμερ@ για πιθανή αλλαγή ημερομηνίας.

*Η «Λήθη» ήταν η πρώτη παράσταση, που με τη βοήθεια του Billis Vosinas Grigoriadis και της ομάδας του, φτιάχτηκε ένα μικρό δασάκι στο  Ολυμπιακό Χωριό).


Λίγα λόγια για το έργο

Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα, επί σκηνής, με τη βοήθεια δύο Στερεοτύπων, αποκαλύπτει στους θεατές τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση και επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού, το οποίο συμμετέχει ενεργά, να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν; Μαρτυρίες ζευγαριών που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να  καταβροχθίσουν ο ένας τον άλλο. Στην πορεία της εξέλιξης της, η παράσταση έχει αναπτυχθεί και εμπλουτιστεί με την οπτική του φύλου μέσα και από την επιστημονική υποστήριξη και βιωματική συνεργασία με την Συμμαχία των Φύλων- Gender Alliance Initiative.


 Συντελεστές

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου

Κείμενο / Αυτοσχεδιασμός: Χριστίνα Σαμπανίκου

Κίνηση: Ιωάννα Καμπυλαυκά

Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμός: Lazy Boy*

Μουσική επιμέλεια: Άλκης Μπούφης

Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας Γ.

Aφίσα παράστασης: Σοφία Αποστολοπούλου

Trailer παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης (ORKI)

Ερμηνεύουν:

Επιστημονική κοινότητα: Χριστίνα Σαμπανίκου

Θηλυκό:  Βίκυ Αδάμου

Αρσενικό: Johnny O


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη έως 1 Νοεμβρίου

Ώρα: 21:15

Χώρος:Vault Theatre Plus, Mελενίκου 26, (Γκάζι) Βοτανικός

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/polyxoros-vault/androgyno/


Κρατήσεις: 213 0356472 - 6949534889


Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο Εισιτήριο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας/ Ατέλειες)


Μια παραγωγή της Life After Death Theatre Company

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου