Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

#weremember | Προς την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος | Εκδήλωση | Κώστας Στοφόρος

 Επιμέλεια: Μαρίνα Καρτελιά.Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα
στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και ΕκπαίδευσηςΗμέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θέλοντας να συμβάλλει στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, διοργανώνει τη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα μια διαδικτυακή εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Πληροφορίες: info@ekedisy.gr

Την εκδήλωση θα συντονίσουν

Κώστας Θεριανός,  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος -συγγραφέας

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με θέμα την προσέγγιση του Ολοκαυτώματος στην Εκπαίδευση

Γιούλη Χρονοπούλου - Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, με θέμα: "Η σπαρακτική ζωγραφική του Ολοκαυτώματος"

 

Θα ακολουθήσει διαδικτυακός περίπατος στην Πλάκα με αναφορά στα όσα έγιναν στην Αθήνα της Κατοχής, οδηγώντας στη σωτηρία εκατοντάδων Ελλήνων Εβραίων και σύντομη ξενάγηση στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ).

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος». 

Η 27η Ιανουαρίου του 1945 ήταν η μέρα κατά την οποία απελευθερώθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου. 

Στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί η 27 Ιανουαρίου ως «ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος» σύμφωνα με το Νόμο 3218 ΦΕΚ Α/12/27-1-04

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Πληροφορίες: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, 

Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου