Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

#weremember | Προς την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος | Σελιδοδείκτης | Μαρίνα Καρτελιά

 Γράφει η Μαρίνα Καρτελιά.


#WEREMEMBER

 Προς την 

Ημέρα Μνήμης 
Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
 

 



 
 
Ξεκινάει και φέτος η ενεργοποίηση της Μνήμης, όπως κάθε χρόνο από το Pause.
Μέχρι καταληκτική ημερομηνία, 27 Ιανουαρίου 2021, Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θέσαμε το χρονομέτρο της αντίστροφης μέτρησης ήδη, και θα τιμήσουμε, θα μάθουμε. Προπάντων, θα θυμηθούμε. Ξανά και ξανά.

 
Στην Αθήνα,  η
Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών / Jewish Community of Athens
Διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο
Νότες Φρίκης.
Tετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, ώρα 19:00.
που θα είναι διαδικτυακή και μπορείτε να εγγραφείτε και να ορίσετε υπενθύμιση, αν και όλοι θυμόμαστε, φέτος περισσότερο από ποτέ. Φέτος πιο δυνατά από ποτέ.
 
Ο Σελιδοδείκτης θα βαδίσει προς την ημέρα αυτή με βιβλία. Κάθε μέρα και ένα βιβλίο, καθώς η γνώση για τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος και τη σύνδεσή του με τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για το προχώρημα της πανανθρώπινης κοινωνίας, για την αφύπνιση της συλλογικής συνείδησης.
 
Το βλέμμα μας θα είναι ιδιαίτερα στραμμένο φέτος στη Θεσσαλονίκη, Μητέρα του Ισραήλ, της οποία ο πληθυσμός αποδεκατίστηκε με την εξόντωση 

44.000 Ελλήνων Εβραίων,

στα στρατόπεδα συγκέντρωσης , του μεγαλύτερου δηλαδή μέρους του πληθυσμού της το 1943. (συνολικά από την Ελλάδα γύρω στις 60.000 ΄Ελληνες Εβραίοι θανατώθηκαν).
 
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα σιωπήσουμε ποτέ. Εγγραφές στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Στις σελίδες μας επίσης, με το #weremember στην αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε σχετικό υλικό και άρθρα από προηγούμενες χρονιές.

 

 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου