Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ποιο θα είναι το μέλλον των ΗΠΑ μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο; | Comrastro

Το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών έφερε ελπίδες σε ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, όμως όλα δείχνουν ότι ο Donald Trump και οι οπαδοί του θα μας απασχολούν για πολύ ακόμα. Η προεδρική θητεία του Donald Trump σημαδεύτηκε από την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων με αποτέλεσμα πολλοί Αμερικάνοι να υποστηρίξουν και εν τέλει να αναδείξουν τον Joe Biden ως νικητή των προεδρικών εκλογών του 2020. Οι οπαδοί του Donald Trump, όμως, μοιάζουν να μη δέχονται το αποτέλεσμα. Η βίαιη εισβολή τους στο Καπιτώλιο έδειξε ότι μπορούν να φθάσουν στα άκρα επειδή νιώθουν αδικημένοι. Λόγω αυτών των δεδομένων η αγωνία μας για το πώς θα διαχειριστεί ο Biden τη νέα του θέση είναι μεγάλη. Θα καταφέρει ήδη από  την πρώτη ημέρα της προεδρίας του να δημιουργήσει ελπίδες ή όχι;

Μια νέα εποχή για τις ΗΠΑ – και την ανθρωπότητα

Το πρώτο δείγμα νέας εποχής για τις ΗΠΑ ήρθε με τη σύνοδο Δία Κρόνου στον Υδροχόο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020, αλλά θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Αυτή η σύζευξη σημαίνει την αυγή μιας νέας περιόδου στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Κρόνος στον Υδροχόο συνδέεται με εξουσιαστικές δομές που σταδιακά αλλάζουν, με σημαντικές μεταβολές των θεσμών και με μια βαθμιαία ένωση των συλλογικοτήτων. Ο Δίας στον Υδροχόο πολλαπλασίαζει τα μέσα επικοινωνίας και διάδοσης επαναστατικών ιδεών που έχουν στη διάθεσή τους όσοι θεωρούνται κοινωνικά outsiders. Ο συνδυασμός των δυο πλανητών φέρνει ανατροπή στις παραδοσιακές έννοιες της δομής, της κοινωνίας και της εξουσίας. Είναι πιθανό τα γεγονότα στο Καπιτώλιο να είναι μόνο η αρχή και  να υπάρξουν ακόμα περισσότερες ανατροπές στην προεδρία του Biden καθώς πολλές κοινωνικές ομάδες που παραγκωνίστηκαν ενδέχεται να επηρεάσουν τον τρόπο που εκείνος ασκεί εξουσία. Αυτό δεν αφορά μόνο τους οπαδούς του Donald Trump – αφορά και τους υποστηρικτές του Black Lives Matter που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο.

Στο πολιτικό κλίμα των ΗΠΑ θα παίξει μεγάλο ρόλο Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω. Θα συντελεστεί στις 13 Ιανουαρίου όμως οι επιδράσεις της θα μας απασχολήσουν για τις δυο επόμενες εβδομάδες. Αυτή η Νέα Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και φέρνει μεγάλες αλλαγές στο τι σημαίνει πατρίδα για τους κατοίκους των ΗΠΑ. Το δε στοιχείο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι αρκετά σημαντικό εδώ γιατί οι ΗΠΑ βιώνουν την Πλουτώνια επιστροφή τους. Δηλαδή μέχρι το 2024 μετασχηματίζεται η έννοια των ΗΠΑ ως μητέρα του καπιταλισμού, ως οικονομική υπερδύναμη, ως μια χώρα της οποίας οι πραγματικές εξουσίες συνδέονται με δυνάμεις που δρουν από το παρασκήνιο. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω θα αποτελέσει ένα σταθμό όσον αφορά αυτό το μετασχηματισμό καθώς οι κάτοικοι των ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκλογικεύσουν όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν και να πενθήσουν για το status της χώρας τους που σταδιακά χάνεται. 

Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο έντονες εκδηλώσεις της θέλησης  των πολιτών για αλλαγή. Στις 20 Ιανουαρίου ο Άρης στον Ταύρο θα βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Αυτή η όψη συνοδεύεται από αισθήματα αδυναμίας των συλλογικοτήτων, απογοήτευση λόγω των οικονομικών αποτυχιών και άγχος μήπως ο νέος πρόεδρος δε φέρει κάποια ουσιαστική αλλαγή. Την ίδια ημέρα ο Άρης θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτή η μετάβαση συνοδεύεται από απότομες εξεγέρσεις με επίκεντρο την οικονομία, την κλιματική αλλαγή και τη θέση των μειονοτήτων. Όπως φαίνεται,τα γεγονότα στο Καπιτώλιο ήταν μόνο η αρχή. Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου