Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

H διάσημη Δήμητρα της Λέσβου είναι ένας άνθρωπος που μας χρειάζεται | Κάλλια Βαβουλιώτη

 Το κείμενο από την ανάρτηση της Κάλλιας Βαβουλιώτη στο Facebook.

Η Δήμητρα της Λέσβου δέχθηκε επίθεση από ανήλικα παιδιά που την χλεύαζαν και τη βιντεοσκοπούσαν χωρίς την θέληση της. Η Δήμητρα της Λέσβου που έχει παραχωρήσει κατά το παρελθόν συνέντευξη στην Πάολα Ντοκιμαντέρς είναι ένας άνθρωπος που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι ελάττωμα, το να είσαι διαφορετικός δεν είναι αδίκημα, το να είσαι διαφορετικός όπως επιθυμείς εσύ, το να ορίζεις τον εαυτό σου όπως επιθυμείς εσύ, το να επιλέγεις το gender και την σεξουαλικότητα σου όπως θέλεις εσύ είναι δικαίωμα σου.

Τώρα όσον αφορά το γεγονός ότι η επίθεση προέρχεται από ανήλικα περίπου 13- 14 χρονών έχοντας δουλέψει με παιδιά,θα πω ότι το κάθε παιδί είναι η αποτύπωση του σπιτιού του. Τα παιδιά ως όντα μιμητικά κατά τον Αριστοτέλη, αναπαράγουν όσα έχουν ακούσει, όσα έχουν δει, όσα έχουν διδαχθεί και γαλουχηθεί από το σπίτι κυρίως - και ίσως κάποιον ρόλο να παίζει και το σχολείο.

Σε μια κοινωνία λοιπόν, που το λογικό φαίνεται να είναι το συντηρητικό, σε μια κοινωνία που δεν ξέρει καν ότι ο όρος "λαθρομετανάστης" δεν υφίσταται καν νομικά αλλά παπαγαλίζεται αβέρτα από κάποια ΜΜΕ, σε μια κοινωνία της φιλοσοφίας "Γίνε ό,τι θες εκτός από "πούστης",σε μια κοινωνία που έχει μάθει να χτίζει τις ιδέες της πάνω σε στερεότυπα,σε μια κοινωνία του να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" σε μια κοινωνία που κάποιοι γονείς πλουσίων στη Ρόδο ήθελαν να κουκουλωσουν μια δολοφονία κοριτσιού με χίλια δυο όνειρα ήταν πολύ αναμενόμενη μια τέτοια επίθεση. Το θέμα είναι τι θα πράξουμε για να αλλάξει αυτό.

Η Δήμητρα της Λέσβου είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει αρκετά ήδη, είναι μια τρανς γυναίκα που όταν μίλησε για αυτό στους γονείς της και τους ενημέρωσε ότι επιθυμεί να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου την έστειλαν σε ψυχιατρείο και έπειτα της έδιναν ψυχοφαρμακα στο φαγητό επειδή ένιωθε διαφορετική. 

Κανένας άνθρωπος όσο διαφορετικός και να είναι δεν αξίζει τον χλευασμό και την καταπάτηση τους συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της αξιοπρέπειας.

Να είστε καλοί με τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου