Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Σελιδοδείκτης | Αναγγελία, Υπό έκδοση | Ο μεγάλος σκύλος | Βίκυ Τσελεπίδου

Γράφει η Μαρίνα Καρτελιά.

 

Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία περιμένουμε τα βιβλία που μάθαμε ότι αναμένονται στον πιο παράξενη βιβλιοφιλική περίοδο, όπως ο


Ο μεγάλος σκύλος

Φωτ. Τελευταίες διορθώσεις του βιβλίου
(από τον προσωπικό της λογαριασμό)


Της    ΒΙΚΥΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΟΥ

Μυθιστόρημα, Νεφέλη


Η ογδοντάχρονη κυρία Τζόουνς, καθώς βλέπει το τέλος της να πλησιάζει, συμφωνεί με μια εταιρεία κρυονικής να καταψύξει μετά θάνατον το κορμί της, ελπίζοντας ότι θα την ξυπνήσουν όταν βρεθεί το φάρμακο της ασθένειας από την οποία πέθανε.

Μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο μπαίνουν σε ένα πρόγραμμα σκληρής εξοικονόμησης απομυζώντας κι από το παραμικρό προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τα κόμιστρα της δεύτερης ζωής που επιθυμούν, αγγίζοντας συχνά τα όρια του παραλόγου.

Θα τα καταφέρουν άραγε να φτάσουν σε μια επόμενη ζωή; 

Στο μεταξύ κάποιος άλλος έχει ήδη φτάσει. Η Μάριον, ένα κορίτσι δεκαπέντε χρόνων που μετά τον θάνατό του καταψύχθηκε, ξυπνάει μέσα σε ένα κλειστοφοβικό κτίριο όπου διάφοροι άντρες, μιλώντας μια παράξενη γλώσσα, της απευθύνουν παράξενα ερωτήματα.


Πηγή: Φθινοπωρικό πεζογραφικό ψηφιδωτό, Μισέλ Φάις, ΕφΣυν






Η Βίκυ Τσελεπίδου γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Νομικά, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή. Κυκλοφορούν τα βιβλία της  ΦιλελλήνωνΑλεπού, αλεπού, τι ώρα είναι; (μυθιστόρημα, Νεφέλη 2017, το οποίο έλαβε το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών ) και Ελενίτ (διηγήματα, Νεφέλη 2014).

Το νέο της βιβλίο, Ο Μεγάλος Σκύλος, θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Νεφέλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου