Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

«Δημιουργούμε από το σπίτι!» για παιδιά και εφήβους από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή





Ανοιχτή πρόσκληση «Δημιουργούμε από το σπίτι!» απευθύνει το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή σε παιδιά και εφήβους έως 15 ετών, προτρέποντας να εμπνευστούν από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα- ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά, από το σπίτι.

Χωρίς περιορισμούς σε τεχνικές και υλικά, ελεύθερα και με ό,τι υλικά διαθέτουν στο σπίτι, τα παιδιά έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξερευνήσουν κάποια από τα έργα της συλλογής του ιδρύματος στην ιστοσελίδα goulandris.gr, μέσα από καλλιτέχνες οι οποίοι άντλησαν έμπνευση από τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Όπως, π.χ. ο Βίνσεντ βαν Γκογκ στο έργο του «Νεκρή φύση με καφετιέρα», που με τόση αγάπη ζωγραφίζει ορισμένα από τα λιγοστά του υπάρχοντα. Άλλοι επιλέγουν να φτιάξουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο Πολ Γκογκέν σμιλεύει και φιλοτεχνεί το «Σκαλιστό μπαστούνι». Ενώ ο Εντγκάρ Ντεγκάς αποτελεί άλλο ένα ιδιοφυές παράδειγμα, που για προσωπική του ευχαρίστηση και με οδηγό την παρατήρηση μετατρέπει σε γλυπτά τα αγαπημένα του θέματα για να τους δώσει ζωή - ένα από αυτά είναι και το«Άλογο στην ποτίστρα».

Τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του μουσείου. Και μόλις το μουσείο ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγέ του Αμφιθεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου