Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Μένουμε Σπίτι | 3 επιλογές για να περάσουμε ευχάριστα



Η Κάλλια Βαβουλιώτη προτείνει:



1) ΑΦΤΕΡΛΩΒ

Το φιλί σου ήταν καυτό
σαν σε κοιτώ την καρδιά μου καίει ακόμα
στα όνειρά μου σε κρατώ
να τραγουδάς πόσο με θέλεις.

Μπορεί το soundtrack "ηλιαχτίδα" που έφτιαξε με πολύ αγάπη η Melentini να είναι εκείνο που μας σηματοδοτεί την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, η ταινία Άφτερλωβ όμως είναι αυτή που θα μας κρατήσει συντροφιά μιλώντας μας για τον έρωτα και τον χωρισμό με ένα μοναδικό τρόπο. Με λίγα λόγια ο Νίκος, ένας άφραγκος μουσικός αποφασίζει να κάνει διακοπές στο σπίτι του φίλου του στα Βόρεια Προάστια και να προσέχει τον σκύλο του όσο εκείνος θα λείπει. Ο Νίκος καλεί την Σοφία, την πρώην κοπέλα του για διακοπές εκεί και τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Νίκος αποφασίζει να τους κλειδώσει στο στούντιο και να μην ανοίξει μέχρι να μάθει τους πραγματικούς λόγους που χώρισαν.Μια μετα-ερωτική σύγχρονη και συνάμα ποιητική ιστορία, σκηνοθετημένη από τον Στέργιο Πάσχο με τους Χάρη Φραγκούλη και Ηρώ Μπέζου που δεν θα μπορούσε παρά να ονομάζεται ΑΦΤΕΡ-ΛΩΒ.

Δείτε εδώ :




2) Είμαι ένας άλλος 

Μία παράσταση για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ, που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του συμβολισμού με το παράδοξο ότι εγκατέλειψε τη λογοτεχνία στα εικοσιένα του.

Το "Είμαι ένας άλλος" ουσιαστικά αποτέλεί την μεταφορά του έργου του θεατρικού συγγραφέα Μίκαελ Αζάρ σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη και με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου, που εμπνέεται από τον Αρθούρο Ρεμπώ. Πρόκειται για ένα έργο που πλημμυρίζει από τη δύναμη του πνεύματος του Ρεμπώ, έναν άνθρωπο που θέλησε να ζήσει απαλλαγμένος από τον φόβο, αλλά και τις δεσμεύσεις των άλλων, έναν άνθρωπο που ήθελε να είναι ελεύθερος και αντιλαμβανόταν πως για να βελτιωθεί ο κόσμος, όφειλε πρώτα ο καθένας να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό. Το έργο δεν είναι αυτοβιογραφικό αλλά διαπνέεται από την αγάπη και το θαυμασμό ενός θεατρικού συγγραφέα για το φαινόμενο που υπήρξε ο Ρεμπώ και διατρέχει όλη τη ζωή του γάλλου ποιητή από την παιδική του ηλικία ως τα τελευταία χρόνια της σύντομης ζωής του στη Χαράρ της Αιθιοπίας.

Δείτε εδώ:


Ι IS ΑΝΟΤΗΕR/ EIMAI ENAS ALLOS (FULL SHOW) from Aliki Danezi - Knutsen on Vimeo.


3) Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων

Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Γκολντόνι μαζί με την "Λοκαντιέρα"  που μας δίνουν επακριβώς τι σημαίνει Κομέντια Ντελ Άρτε. Γκολντόνι λοιπόν και όπως γράφει και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που πρωταγωνιστεί  στην παράσταση, το να αναπαράξουμε ένα έργο ενός Ιταλού  ιδιοφυή συγγραφέα ως φόρο τιμής στην γείτονα Ιταλία που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Ο Τρουφαλδίνο υπηρετεί δύο αφέντες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ο ένας για τον άλλο. Ο πολυμήχανος και ευφυής υπηρέτης έχει βρει την "χρυσή φόρμουλα" για να τους διατάζει, ενώ τα θαλασσώνει και να πληρώνεται και από τους δύο κοροϊδεύοντάς τους. Τι συμβαίνει όμως όταν ο Τρουφαλδίνο ερωτεύεται;

Ένα θεατρικό έργο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραμπόπουλο, Φαίη Ξυλά, Γιώργο Χρυσοστόμου και Αλέξανδρο Μυλωνά για το πάθος, την ευτυχία, την ηθική παρακμή και την αγωνία για επιβίωση.

Δείτε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου