Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Βγαίνουμε | Τζάνγκο, αξέχαστες στιγμές σε ένα στέκι με άκρως καλλιτεχνική προσωπικότητα




Ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεσκάσουμε σήμερα στο αγαπημένο μας Τζάνγκο κι είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί πρόκειται για έναν χώρο πολύ ξεχωριστό με προσωπικότητα κι ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σπάνια συναντάς. Το Τζάνγκο δεν είναι άλλο ένα μαγαζί όπου θα βγει κανείς να πιει απλώς μια μπίρα κι αυτό είναι όλο. Έχει πολλούς άσσους στο μανίκι που σε καλεί να γνωρίσεις και να ανακαλύψεις σιγά σιγά μόνος σου καθώς όσο θα περνάει ο καιρός εσύ πάντα θα επιστρέφεις ώσπου να γίνει στέκι όλης της παρέας σου. Μας αρέσει πολύ που συνδυάζει εποχές δημιουργώντας ένα εντελώς δικό του μοναδικό στιλ κάπου ανάμεσα στο jazz, το vintage στοιχείο και την αύρα της εποχής μας.




Το Τζάνγκο είναι ένα τίμιο μαγαζί σε κάθε του έκφανση που αγαπάμε και τιμάμε κι εμείς με τη σειρά μας όλα τα χρόνια ζωής που μετράει. Το ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Φιλίππου 16 της Θεσσαλονίκης πριν 3,5 χρόνια και φέτος που διανύει την τέταρτη σεζόν του παρουσιάζεται πιο δυναμικό από ποτέ. Πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκε κάνοντας μια μικρή ανακαίνιση η οποία ήταν αρκετή για να το απογειώσει ακόμη περισσότερο.





Η ιδέα του τόσο φιλόξενου αυτού χώρου προήλθε από ένα όνειρο το οποίο ήταν από πάντα ριζωμένο στο μυαλό των ανθρώπων που το “έχτισαν” και τελικά το υλοποίησαν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Παναγιώτη και τον Χρήστο οι οποίοι έκαναν την αρχή για να προστεθεί φέτος στο dream team τους κι ο Σταύρος. Στον Πάνο χρωστάει και το όνομά του καθώς, όπως μας είπε, είχε κόλλημα με τον εν λόγω κιθαρίστα κι έτσι αποφασίστηκε το μαγαζί να πάρει το όνομά του. Φίλοι οι τρεις τους από παλιά μοιράστηκαν, λοιπόν, όνειρα κι ιδέες κι έτσι γεννήθηκε με πολλή αγάπη ο ιδιαίτερος αυτός μπαροκαφενές που απέκτησε ξεχωριστή θέση στις εξόδους μας κατακτώντας πρώτα τις καρδιές μας.



Το Τζάνγκο δεν κοιμάται και δεν ησυχάζει ποτέ. Δε μένει στα προφανή, δεν επαναπαύεται και βρίσκει πάντα τρόπους να αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης μέσα από events που θα κάλυπταν και τον πιο απαιτητικό θαμώνα. Ικανοποιεί ευρύ φάσμα γούστων αλλά αυτό που λατρεύουμε ιδιαιτέρως είναι πως δε χάνει λεπτό την αισθητική του στην οποία δεν κάνει εκπτώσεις ποτέ. Μπορείς να απολαύσεις στον χώρο του βραδιές ταξιδιάρικες ρεμπέτικες, Jazz retro νύχτες, Stand up comedy shows με σταθερή αξία το διαγωνιστικό “Θάψε τον συνάδελφο” αλλά και πολλές πολλές εκπλήξεις όπως η πρόσφατη εμφάνιση της αγαπημένης Χρύσας Κατσαρίνη που με χαρά έκανε δύο εμφανίσεις στη σκηνή του.





Αν δε σε έχω καλύψει ήδη με όλα τα παραπάνω, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, θα μοιραστώ μαζί σου και τις μικρές αμαρτίες που μπορείς να απολαύσεις επιλέγοντας από τον κατάλογό του όποια νοστιμιά της κουζίνας του σου κάνει κλικ. Επειδή όμως είμαι σίγουρη πως δε θα μπορείς να διαλέξεις έτσι απλά, κάνε αυτό που κάνουμε κι εμείς. Δοκίμασέ τα όλα επιλέγοντας κάθε φορά και κάτι διαφορετικό, θα μας θυμηθείς. Για να μην αφήσουμε εκτός το πρακτικό κομμάτι που μας αφορά όλους και δεν είναι άλλο από αυτό της ποιότητας σε συσχετισμό με την τιμή θα σου πω κάτι που δε μένει παρά να διαπιστώσεις κι εσύ. Πρόκειται για ένα από τα μαγαζιά που μας κάνει να επικροτούμε το γεγονός ότι δεν έκανε σκόντο ποτέ ούτε στα προϊόντα του, ούτε στις ποσότητές του, διατηρώντας παράλληλα τις λογικές τιμές του σταθερές, πράγμα που δυστυχώς δε συνηθίζεται πια.




Μεταξύ μας ένας ακόμη λόγος που μας κάνει να ξεχωρίζουμε τον μπαροκαφενέ της καρδιάς μας είναι κι η καλλιτεχνική του κλίση που τον έχει καθιερώσει πια ως στέκι και μουσικών, ηθοποιών -όπως η υποφαινόμενη- κι εραστών γενικότερα της τέχνης. Μπορώ να σου εγγυηθώ πως δεν ανήκει στη φιλοσοφία της εκνευριστικής ψευτοκουλτούρας και της αφ’ υψηλού προσέγγισης. Παραμένει στέκι ντόμπρο με φοιτητική ψυχή που όμως ξέρει να τιμά τις τέχνες και τους δημιουργούς, πράγμα επίσης σπάνιο γι’ αυτό και αξιέπαινο.




Θα σκαλώσεις με τον αέρα που αποπνέει ο χώρος, θα βγάλεις σίγουρα φωτογραφίες τις ατμοσφαιρικές πινελιές του, θα ζεσταθεί η ψυχή σου με το παθιάρικο μπορντό που δεσπόζει πια στους τοίχους του, θα γουστάρεις το παρεΐστικο μπαρ του που προσφέρεται για κουβέντες, γνωριμίες κι αξέχαστα μεθύσια, θα γνωρίσεις τους ανθρώπους του και θα καταλάβεις από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται από τις πρώτες κιόλας φορές.




Κάπου εδώ εμείς κλείνουμε αυτό το αφιέρωμα κλείνοντάς σου παράλληλα και το μάτι για να μας ακολουθήσεις στο Τζάνγκο. Παρακάτω οι φωτογραφίες θα σου μιλήσουν κι αυτές με τον τρόπο τους ώσπου να γίνεις κι εσύ αναπόσπαστο κομμάτι της παρέας.


Πάρε μια γεύση:







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου