Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Είδαμε| Μαργαρίτα, ένα θέατρο τόσο τολμηρό όσο οι αλήθειες που - δε μας λένε

Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη




Την Τετάρτη βρεθήκαμε στο φινετσάτο πολυχώρο Faust για να παρακολουθήσουμε ένα έργο εντελώς διαφορετικό από τα άλλα. Δεν είχα ιδέα τι ακριβώς θα δω, μέχρι που έριξα μια ματιά στο ίντερνετ όση ώρα περιμέναμε για να μας  οδηγήσουν στις θέσεις μας . Μονόλογος, διάβασα και αναρωτήθηκα όντας απαιτητική θεατής - και ίσως λιγάκι αρνητικά προκατειλημμένη στους μονολόγους- για το αν θα έχει ενδιαφέρον. Λέξη προς λέξη, σκηνή προς σκηνή το έργο με αποζημίωσε. Αναφέρομαι φυσικά στο "Μαργαρίτα" σε σκηνοθεσία Έφης Σισμανίδου με πρωταγωνιστή την Aphrodite Hgw.

Το έργο είναι βασισμένο στο μονόλογο του Ρουμπέρτο Ατάιντε «Δεσποινίς Μαργαρίτα», που ενώνει το drag performance με τη δραματουργία του θεάτρου.Σε έναν μονόλογο που θυμίζει περισσότερο διάλογο με το βαθύτερο "εγώ" μας και μας θέτει το ερώτημα για το το αν όλες οι καταστάσεις έχουν δύο όψεις. Άλλωστε ο θύτης ίσως υπήρξε πρώτα θύμα, το όπλο ίσως υπήρξε πρώτα τραύμα και ίσως η τρέλα κάποτε να ήταν απόγνωση.

Απ'όσο μπορεί να πει κανείς, μία πολύ όμορφα δομημένη παράσταση,που αν και έχει λιτό σκηνικό πετυχαίνει να σε κρατάει σε εγρήγορση καθ'όλη τη διάρκεια της, να σε προβληματίσει για όσα έχεις δει γύρω σου ή μπορεί να έζησες και εσύ ο ίδιος. Σίγουρα, μια παράσταση ριζοσπαστική και καινοτόμα για τα πλαίσια του ελληνικού θεάτρου όπως το ξέρουμε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Έφη Σισμανίδου

Ερμηνεία: Aphrodite HGW

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Ilias

Φωτογραφίες: Γιάννης Μποζιάρης

Φωτισμοί: Θοδωρής Μαργαρίτης

Hair art: Idomeneas Hair Stylist

Make-up: Cathy Jones

Παραγωγή: HGW std. Supporting queer arts

Χορηγός επικοινωνίας: Antivirus (www.avmag.gr)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου