Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Έκθεση | Ειρήνη Πουλιάση | Young Gods | Charlie Smith London Gallery | Εγκαίνια 7 Φεβρουαρίου


Young Gods
Eliza Bennett, Teal Griffin, Thomas Langley, Alexi Marshall, Rosie McGinn, Irene Pouliassi, Yasmine Robinson
Επιμέλεια Zavier Ellis

Εγκαίνια

Πέμπτη 7 Φεβρουαριου 6.30-8.30μμ

H CHARLIE SMITH LONDON παρουσιάζει την πρώτη έκθεση του 2019. Οι ‘Νέοι Θεοί” της τέχνης παρουσιάζονται σε μία επετειακή έκθεση καθώς η Γκαλερί φέτος κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας στο Shoreditch του Λονδίνου.

Ο διευθυντής της CHARLIE SMITH LONDON και ανεξάρτητος επιμελητής, Zavier Ellis, ένας από τους μεγαλύτερους ανιχνευτές ταλέντων, όπως κάθε χρόνο, μας παρουσιάζει και προτείνει τα καλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της καλλιτεχνικής σκηνής του Λονδίνου.

“Η έκθεση ‘Young Gods’ είναι από τα αγαπημένα μου πρότζεκτ, αλλά φέτος θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή χρονιά. Με τους ‘Νέους Θεούς’ που παρουσιάζω ανα τα χρόνια, έχω δημιουργήσει διαρκής και σταθερές σχέσεις και με ικανοποιεί ιδιαίτερα να τους βλέπω να πετυχαίνουν τους στόχους τους στο διεθνές στερέωμα της τέχνης. Είναι ένα πρότζεκτ που δημιούργησα από τα πρώτα βήματα μου στον χώρο της τέχνης και έως και σήμερα η όρεξή μου για να ανακαλύπτω νέους καλλιτέχνες είναι αμείωτη.”

Επιλεγμένοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες-απόφοιτοι από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Λονδίνου: Chelsea College of Arts, Goldsmiths, Royal Academy Schools, Slade, Wimbledon και City & Guilds θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια έκθεση εφ’ όλης της ύλης.

Ανάμεσα στους 7 καλλιτέχνες που παρουσιάζονται είναι και η Ειρήνη Πουλιάση, απόφοιτη του Chelsea College of Arts και της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας. Το έργο της Πουλιάση εξερευνά το τραύμα και τις μοντέρνες δυστοπίες της οπτικής κουλτούρας. Δημιουργώντας γλυπτά, από οργανικά υλικά όπως ανθρώπινα δόντια και μαλλιά, έντερα ζώων, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα που έχουν βρεθεί στο δρόμο και σε χώρους διασκέδασης, η Καλλιτεχνιδα φέρνει αντιμέτωπο το κοινό της με εικόνες που το απωθούν αλλά και το αιχμαλωτίζουν ταυτόχρονα. Με φόρμες που θυμίζουν μυστικιστικά αντικείμενα και κουλτούρες βουντού, μας παρουσιάζει νιχιλιστικα, φετιχιστικά ασεμπλαζ που μαρτυρούν την τάση του ανθρώπινου σώματος για αποσύνθεση, εκφυλισμό και λήξη.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 6.30-8.30μμ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου – Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τετάρτη- Σάββατο 11πμ-6μμ
#younggods #charliesmithlondon     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου