Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Οι ψυχές μου- Unplugged

Όταν η πένα της Έλλης Πράντζου συνάντησε την κιθάρα της Ανδριάνας Κόρακα γεννήθηκε από τις ψυχές τους ένα διαμαντάκι.

Η Έλλη ως άνθρωπος που δεν ησυχάζει ποτέ γράφει ό,τι κρύβει μέσα της με όσες μορφές την εμπνέουν.
Δε θα μπορούσε να απέχει από το στιχουργικό κομμάτι, λοιπόν, αφού λατρεύει τη μουσική κι όπως έχει πει η ίδια “ίσως κάτι στην ψυχή μου έχει ανάγκη να γίνει μουσική μήπως ακουστεί επιτέλους από καρδιές κι όχι από αυτιά”.
Κάπου εδώ εμφανίζεται μια άλλη μονίμως ανήσυχη καλλιτέχνιδα, η Ανδριάνα, ως από μηχανής θεά με την αισθαντική της φωνή για να δώσει ζωή στις λέξεις μελοποιώντας και τραγουδώντας τις σκέψεις της Έλλης.

Το νέο τραγούδι τους με τίτλο “Οι ψυχές μου” είναι γεγονός και σας παρουσιάζουμε την unplugged μορφή του μιας και βρίσκεται ακόμη στον δρόμο για την ενορχήστρωση και το studio κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Αναμένουμε νεότερα, λοιπόν.


Ανδριάνα Κόρακα

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις αρχές της υπεροχής δεκαετίας των 90's. Έχει τελειώσει το Μουσικό Σχολείο, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, κλασσικής και ακουστικής κιθάρας και παραδοσιακών εγχόρδων. Τις θεωρητικές σπουδές της συνέχισε στη Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., απ' όπου και αποφοίτησε με διάκριση και ειδίκευση στα μουσικοπαιδαγωγικά. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων συμμετείχε σε πληθώρα μουσικοθεατρικών παραστάσεων με το Μουσικό Πολύτροπο κάνοντας περιοδείες εντός άλλα και εκτός Ελλάδας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Sevdalim Aman. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι συμμετέχοντας ως freelance musician σε διάφορα σχήματα της πόλης, με εμφανίσεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Λατρεύει τους όμορφους ανθρώπους, το καλό φαγητό, τα έθνικ ηχοχρώματα και τα μινόρε ακούσματα, ενώ η αγάπη της για τα κρουστά πάσης φύσεως φέρνει στο προσκήνιο συνεχώς το φαύλο ερώτημα του Γιοκαρίνη "κιθαρίστας ή ντράμερ" δημιουργώντας υπαρξιακά στην ίδια, άλλα και στους γύρω της, για το τι τελικά θα γίνει όταν μεγαλώσει.

Έλλη Πράντζου

Γεννήθηκε στα μέσα μιας καλτ δεκαετίας κάπου πάνω σε αυτήν τη Γη και δεν ξέρει πού θα καταλήξει αλλά θα έχει φροντίσει να της αρέσει πολύ. Προς το παρόν τη βρίσκεις στη Θεσσαλονίκη να τριγυρνάει μεταξύ αυτού και του δικού της κόσμου. Έχει φοιτήσει στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. κι είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος. Συμμετείχε και συμμετέχει σε διάφορες παραστάσεις με ομάδες της Θεσσαλονίκης κι αρθρογραφεί σε πολλά sites, μεταξύ αυτών και το Pause. Πρόσφατα εκδόθηκε βιβλίο της με τίτλο “Χάος” από τις εκδόσεις Οσελότος το οποίο σύντομα θα επανεκδοθεί. Πρόκειται για συλλογή μικρών ποιημάτων κι είναι το πρώτο της έντυπο εγχείρημα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Παράλληλα γράφει στίχους και μεταξύ άλλων ασχολείται με τη φωτογραφία, τη φιλοσοφία, την ψυχολογία. Δεν ησυχάζει ποτέ ούτε η ίδια ούτε οι γύρω της.



(Ευχαριστούμε πολύ την Ευτυχία Πασχαλίδου για το video)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου