Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αυτό είναι αγάπη μικρό μου | Πράξια Αρέστη


Με ρωτάς: "Γιατί μ' αγαπάς αφού δεν έχουμε μέλλον".

Κι από την ερώτησή σου και μόνο καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις τι είναι αγάπη.

Ακόμη κι αν την νιώθεις για μένα δε θα την αναγνωρίσεις ποτέ και θα την προσπεράσεις γιατί έτσι σου λέει η λογική.



"Μα δε χρειάζεται να έχουμε μέλλον για να σ'αγαπώ μικρό μου. Σ' αγαπάω τώρα κι αυτό έχει σημασία".

"Γιατί μένεις, ακόμη κι όταν σε πληγώνω;"

"Μα όταν αγαπάνε οι άνθρωποι μένουν μικρό μου. Δεν φεύγουν".

"Tι είναι αγάπη; Δε μου αρέσει καθόλου αυτή η λέξη".

"Αγάπη είναι αυτό που δεν άφησες τον εαυτό σου να νιώσει για μένα. Όλες τις φορές που ήθελες να με πάρεις τηλέφωνο αλλά δεν το έκανες, όλες οι φορές που ήθελες να με φιλήσεις αλλά προτίμησες να με ξεφτιλίσεις. Όλες οι φορές που σκέφτηκες τον εαυτό σου μαζί μου ευτυχισμένο. Αυτό που άφησες μέσα σου ανεκπλήρωτο είναι η αγάπη".

"Δεν κάνει αυτή για μένα, εσύ δεν κάνεις για μένα".

"Το ξέρω μικρό μου. Όμως, κανείς δε ζει χωρίς αγάπη. Αυτό που δεν άφησες να νιώσεις για μένα θα το νιώσεις για κάποιαν άλλην και θα γεμίσεις από φως όπως γέμιζα εγώ κάθε φορά που ξάπλωνα στο στήθος σου για να ξεκουραστώ".

"Κι εσύ; Θα μ' αγαπάς ακόμη; ΑΚόμη κι όταν εγώ δίνω όσα δεν έδωσα αλλού";

"Σίγουρα θα σ' αγαπώ μικρό μου. Όπως την πρώτη μέρα και πιο πολύ. Δεν αγαπάμε μόνο αυτά που έχουμε ξέρεις ή αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα. Όταν αγαπάμε αγαπάμε. Δεν υπάρχει κάτι πέραν απ' αυτό".

"Αυτό το θεωρώ κάπως παράλογο. Καλό θα ήταν και για σένα να μη μ' αγαπάς".

"Εγώ μικρό μου θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει. Κι όταν με βλέπεις να παραμιλώ ή να θυμώνω να ξέρεις είναι για λίγο. Είναι κάποτε ο πόνος όταν αγαπάς αβάσταχτος και βρίσκει διέξοδο σε άσχημα λόγια".

"Αυτό είναι λοιπόν αγάπη; Να νοιάζεσαι για κάποιον ακόμη κι όταν δεν έχεις κάτι να κερδίσεις; Να έχεις πάντα την πόρτα ανοιχτή όταν φεύγει μήπως και σε χρειαστεί; Να θυμώνεις και να ξεσπάς παντού κι ύστερα να κλαις με λυγμούς; Ναι θυμάσαι τις όμορφες στιγμές και να ξεχνάς τις άσχημες; Να συγχωρείς;"

"Αγάπη είναι όλα αυτά μικρό μου ναι. Και είμαι πολύ τυχερή που μου τα έμαθες. Ίσως γι' αυτό να ήλθες στη ζωή μου. Ίσως γι' αυτό τώρα να φεύγεις".

Αντίο, και τώρα που ξέρεις να θυμάσαι ότι σ' αγαπώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου