Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο Jo Nesbo στην κορυφή !


Μοναδικά ρεκόρ σημειώνουν τα βιβλία
του ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας



Ο βασιλιάς του αστυνομικού, ο αγαπημένος εκατομμυρίων αναγνωστών Jo Nesbo,  συνηθισμένος στις αναρριχήσεις, αυτή τη φορά δεν σκαρφάλωσε σε κάποιο βράχο, αλλά κατέκτησε μια άλλου είδους κορυφή. Όχι μόνο καταφέρνει να μας ανατριχιάσει και να μας καθηλώσει με κάθε νέα περιπέτεια του ήρωά του, του δημοφιλούς και ιδιόμορφου ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, αλλά είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων δέκα ετών.

Στη χώρα του, τη Νορβηγία, οκτώ από τα βιβλία του βρίσκονται στη λίστα των ευπώλητων τίτλων της τελευταίας δεκαετίας και μάλιστα η Αστυνομία, ο Φαντομάς και η Λεοπάρδαλη στις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα. Ακολουθούν στην έκτη και έβδομη θέση ο Γιος και η Δίψα, στη δέκατη οι Κυνηγοί κεφαλών και στη δέκατη έβδομη και δέκατη ένατη ο Χιονάνθρωπος και το Αίμα στο χιόνι.

Και βέβαια οι απανταχού Nesbomaniacs δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι το καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο: από τις 6 Ιουνίου θα απολαύσουμε και στα ελληνικά τη δωδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε με τίτλο Μαχαίρι. Η ιστορία ξεκινάει από εκεί που τελείωσε η Δίψα και συνδετικός κρίκος της υπόθεσης είναι, τι άλλο, τα μαχαίρια, με χαρακτηριστικότερο το Κρις, ένα παραδοσιακό μαχαίρι από την Ιάβα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου