Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Προβολή της ταινίας "Μια ζωή την έχουμε" από την κινηματογραφική ομάδα της Artens

Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 22:15, την αριστουργηματική ελληνική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, Μια Ζωή Την Έχουμε!, που προβλήθηκε το 1958.

Η ομορφότερη ταινία του Ελληνικού Κινηματογράφου συνδυάζει τις γνωστές συνταγές του μελοδράματος και της κωμωδίας, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα της παραγωγού Φίνος Φιλμ και εκρηγνυόμενη στην πιο σπαρακτική ερωτική σύνθεση, εφάμιλλη του οράματος ενός Τσάπλιν. Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο πιο ευρηματικός Έλληνας κινηματογραφιστής, αφού έχει συλλάβει την πρώτη ελληνική σπονδυλωτή ταινία με πολλές ιστορίες (Η Κάλπικη Λίρα) και λίγο πριν φανταστεί την πρώτη αρχαία τραγωδία στον κινηματογράφο (Αντιγόνη), ξεσπά στη βαθειά αξία της χαρμολύπης μέσα στην Αθηναϊκή κοινωνία του ΄50, οδηγώντας την ιστορία του στην ιδανική συγκατοίκηση έρωτα, γελοιότητας, φυλακής, απάτης, ρουτίνας, αληθινών μαργαριταριών και δακρύων. Οι λέξεις μια ζωή την έχουμε είναι δικές του, μια και ο ίδιος είναι ο στιχουργός του ομώνυμου τραγουδιού του Μιχάλη Σουγιούλ, που κυκλοφόρησε το 1953 και ήταν η δραματική αφορμή για τη μεγάλη αυτή ταινία.
Το Μια Ζωή Την Έχουμε!, με τη φωτογραφία του Ντίνου Κατσουρίδη, τη μουσική υπόκρουση τουΜάνου Χατζιδάκι, τον Δημήτρη Χορν και την Υβόν Σανσόν, το σενάριο και τη σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβέλλα, παρά την άνευ σημασίας εισπρακτική αποτυχία της εποχής, έμεινε στα όνειρά μας σαν το γυαλιστερό μαργαριτάρι που κρατήσαμε.
Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:15. Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 51 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
 στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα

1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου