Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ποίηση στους δρόμους της Αθήνας στα πλαίσια της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου"


Οι Δήμοι Αθήνας και Πειραιά ξεκινούν κοινές δράσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Μεταξύ των εκδηλώσεων, που θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εφαρμόζεται και μία πρωτότυπη πρόταση, απαγγελίας ποίησης αλλά όχι όπου και όπου αλλά μέσα σε λεωφορείο.


Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, οι επιβάτες του δρομολογίου «040», από Σύνταγμα -  Πειραιά θα ακούν ποιητές θα απαγγέλλουν τμήματα από τις συλλογές τους.

Τη συνεργασία μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Η Αθήνα κι ο Πειραιάς είναι πια μια ενιαία πόλη που θα χρειαζόταν μητροπολιτική διακυβέρνηση. Τα διοικητικά όρια δεν υπάρχουν για να διαιρούν, αλλά για να τα υπερβαίνουμε και να συνεργαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τόνισε δε ότι η δράση με τίτλο «Ένα ποίημα είναι μια πόλη», θα λαμβάνει χώρα κάθε πρώτη του μήνα με φυσική απαγγελία ποιημάτων μέσα στο λεωφορείο που εκτελεί την ιστορική γραμμή 040 που εδώ και πολλές δεκαετίες συνδέει Αθήνα και Πειραιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου