Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Βιβλιωθείτε | 15η Διεθνής ΄Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


gr_poster_new
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας. Ένας πολιτιστικός θεσμός με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου.


Τιμώμενες φέτος οι χώρες της Γαλλοφωνίας

Κεντρικό θέμα : "Η Δημοκρατία στον 21ο αιώνα"

Οργανωμένη σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες 

Λογοτεχνία και Μνήμη
Η προσφυγική εμπειρία, 
Βιβλίο και PerformanceΔιεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σημαίνει 
Θεματικές Εκδηλώσεις / Λογοτεχνικές Συναντήσεις / Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών / Φεστιβάλ Μετάφρασης / Ημερίδες, Εργαστήρια, Ομιλίες / Στρογγυλά Τραπέζια / Επαγγελματικές Συναντήσεις / Φιλολογικό Καφενείο / Προβολές / Εικαστικά και Θεατρικά Δρώμενα / Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική γωνιά.

home_page_pic_2Η 15η ΔΕΒΘ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Στη 15η ΔΕΒΘ συμμετέχουν 285 εκδότες από την Ελλάδα και τις χώρες (με αλφαβητική σειρά): Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κορέα, Κροατία, Κύπρος, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σλοβακία, Ταϊβάν, Τουρκία. Επίσης, εντός του περιπτέρου της Γαλλοφωνίας και μέσω του διεθνούς γραφείου των Γάλλων Εκδοτών (BIEF) συμμετέχουν 44 γάλλοι εκδότες. Ο διεθνής χαρακτήρας της ΔΕΒΘ επιβεβαιώνεται κι από την ενεργή συμμετοχή ξένων συγγραφέων στη φετινή διοργάνωση. Περισσότεροι από 40 συγγραφείς έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση. Στη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί η μεγάλη γιορτή του βιβλίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά σχεδόν 500 εκδηλώσεις . Η αγαπημένη Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες έχοντας προετοιμάσει 108 εκδηλώσεις με 158 δημιουργούς, με την πολύτιμη συνεργασία 31 εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και 13 πολιτιστικών φορέων .


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 15ης ΔΕΒΘ 
και εδώ το πρόγραμμα της Παιδικής Γωνιάς

΄Ολα τα βιβλία του Βιβλιωθείτε και του Σελιδοδείκτη του Pause συμμετέχουν στα περίπτερα των εκδόσεων τους και οι συγγραφείς τους ή οι συντελεστές θα βρίσκονται εκεί σε παρουσιάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου