Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Chrysta Bell: Η προσωποποίηση της σαγήνης στο Gagarin 205


Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Φραντζής


Tην Μεγάλη Τετάρτη βρεθήκαμε  στο Gagarin  205 για να παρακολουθήσουμε από κοντά το κορίτσι φαινόμενο ή εναλλακτικά την Μούσα του αγαπημένου μας David Lynch, την  Chrysta Bell με την μπάντα της να μας παρουσιάζει τα κομμάτια του νέου της δίσκου.

Η Chrysta Bell εμφανίστηκε επί σκηνής με ένα εντυπωσιακό φόρεμα, γεμάτο λαμπυρίζουσες παγέτες τραβώντας όλα τα βλέμματα, ενώ ο φωτισμός έδινε ανά στιγμές διαφορετικό χρώμα στα ρούχα της. Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς βασίλισσα της σαγήνης και του αισθησιασμού τόσο ως παρουσία όσο και φωνητικά.διαφορετική φιλοσοφία και αέρα από τα συνηθισμένα, θυμίζοντας άλλοτε ξωτικό και άλλοτε εξωγήινη,κατάφερε να μετατρέψει το Gagarin 205 σε ένα μπαρ εκστασιασμένο από αισθησιασμό.

Ξεκίνησε το πρόγραμμά της με τοιδιαίτερο και εξαιρετικά δυνατό κομμάτι 52 hz το οποίο έκανε ήδη αισθητή την νουαρ αισθητική της στην μουσική, συνέχισε με τα dark ακούσματα με το Devil Inside me, ενώ το Night Ride το οποίο συνυπογράφει ο David Lynch αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά και συγχρόνως εντυπωσιακά τραγούδια της βραδιάς.

Η Chrysta Bell είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα καλλιτέχνιδος η οποία εκτιμά την μπάντα της και γνωρίζει πως χωρίς τους μουσικούς της το αποτέλεσμα δεν θα προκαλούσε τόσο πολύ τις αισθήσεις των ακροατών της, γι'αυτό και παρουσίασε την μπάντα τις αρκετές φορές στο κοινό.

Παράλληλα με τα τραγούδια υπήρξαν και αρκετές βιντεοπροβολές που συμπλήρωναν εκκεντρική και συγχρόνως glam σκηνική της παρουσία.

Κομμάτια που προσέλκυσαν την προσοχή μας σ'αυτή την αισθαντική και πολυ-αισθητική όπως θα την χαρακτήριζε κανείς βραδιά - καθότι η Chrysta παντρεύει όμορφα αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία, όπως το dark αλλά συγχρόνως glam, την σαγήνη και τον ρομαντισμό, την dreampop με blues στοιχεία, ήταν το "We dissolve" το "Down By Babylon" και το "Real Love".

Αφού ολοκληρώθηκε η βραδιά, το αθηναϊκό κοινό δεν έμεινε παραπονεμένο από encore και η ιδιαίτερη καλλιτέχνις μας χάρισε δύο ακόμα τραγούδια το "Planet Wide" και το "Swing with me", ενώ εντυπωσιασμένη από την Ελλάδα υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφθεί ξανά σύντομα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου