Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου τιμά το σύλλογο εθελοντών "Συνυπάρχω"

Γράφει η Ειρήνη Μαυροσκούφη

Τα λόγια της προέδρου του συλλόγου «Συνυπάρχω» Ελισάβετ Κουζιώρτη :  

» Από τη στιγμή που λάβαμε την πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση, μου κόλλησαν στο μυαλό τρεις γραμμές της Μαρίας της Στύλου. «Σήμερα, που μαγκώνει η καρδιά με τα βάρη που σηκώνουμε όλοι μας, η ουσία δεν βρίσκεται ούτε στα μπράβο, ούτε στα εγκώμια και τα μετάλλια. Η ουσία βρίσκεται στο μοίρασμα. Έτσι γίνεται ελαφρύτερος ο αναστεναγμός.» Ας εκμεταλλευτούμε το σημερινό όμορφο διάλειμμα να συναναστραφούμε μεταξύ μας και από αύριο πάλι να κάνουμε το μοίρασμα πράξη, να συνεχίζουμε και να προσκαλούμε κι άλλες γυναίκες της προσφοράς μαζί μας. Με την ευχή, κάποια στιγμή, το μοίρασμα να γίνει τόσο μεγάλο που κάθε αναστεναγμός να βρίσκει ανακούφιση. Και να μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες της προσφοράς μεγαλώνουν ανθρώπους της αλληλεγγύης και αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια αξία!




Μπορείτε να επικοινωήσετε μαζί τους  :
FB Συνυπάρχω 

https://www.facebook.com/SYNYPARXW/
FB Κοινωνικήαποθήκη   

https://www.facebook.com/groups/966543596798217/about/

Ευχή του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ είναι  να καταρρίψουμε όλα τα δεν που μας κρατάνε πίσω και να κάνουμε την αλήθεια μας πιο όμορφη !!


«ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ» σύλλογος εθελοντών Ωραιοκάστρου και φιλων ξενώνα «Το Σπίτι της Άρσις».
Δεν ξοδεύεται η αγάπη! ( το σλόγκαν μας)

Ο σύλλογος εθελοντών ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ στηρίζει εδώ και 9 χρόνια παιδιά που έχουν ανάγκη είτε ζουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον, είτε φιλοξενούνται σε ξενώνες.

3 είναι οι βασικοί άξονες δράσης του.
1. Η σταθερή υποστήριξη στο «Σπίτι της Αρσις». Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων, εγκαταλελειμμένων ανηλίκων, παιδιών σε κίνδυνο.
2. Η σταθερή στήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν και σοβαρό θέμα υγείας
3. Η λειτουργία Κοινωνικής αποθήκης. Η κοινωνική αποθήκη συλλέγει προσφορές σε τρόφιμα, ρουχα, έπιπλα και εξοπλισμό και διανέμει σε όσους αιτούνται στήριξη.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 παιδιά έχουν δεχθεί την προσφορά και τη βοήθεια των εθελοντών του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ.



Οι εθελοντές του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ δώσαμε στον εαυτό μας μία υπόσχεση:
«Όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον συνάνθρωπο,
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.»

ΜΠΟΡΕΙΣ και ΕΣΥ να απλώσεις το χέρι, ΜΠΟΡΕΙΣ και ΕΣΥ να δώσεις δύναμη από τη δύναμή σου!
ΕΛΑ!!!
Το όραμά μας!
Στον αγώνα της ζωής, όλοι κάποια στιγμή πέφτουν, γονατίζουν, κλονίζονται. Και τότε έχει αξία να βρεθεί ένα χέρι να τους απλωθεί για να συνεχίσουν. Δύναμη δεν είναι άλλωστε, να μην πέσεις ποτέ. Δύναμη είναι να ξαναπατήσεις στα πόδια σου και να βρεις το θάρρος να συνεχίσεις με το κεφάλι ψηλά.

Ο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ προσπαθεί να είναι εκεί τις στιγμές που συνάνθρωποί μας χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας, ένα χαμόγελο. Με σεβασμό και διακριτικότητα παραμένει κοντά τους μέχρι να ξαναπατήσουν στα πόδια τους. Με την προσδοκία να γίνουν και αυτοί στο μέλλον ένα χέρι βοήθειας για όποιον βρεθεί στη θέση τους.
Με την ελπίδα να φτάσουμε όλοι στο τέρμα… χέρι – χέρι!

Επειδή… η αγάπη και το νοιάξιμο έχουν προστιθέμενη αξία.Επειδή το καλό δημιουργεί μια ατέρμονη αλυσίδα και έχει τη δύναμη να γεννάει καλό και πολλές φορές να γυρνάει στον δότη.

Η ομάδα εθελοντών του συλλόγου : Κατερίνα Μπουργάνη, Χρυσάνθη Φαμιλωνίδου, Μαρία Θεοδωρίδου, Φαίη Ζαφειροπούλου, Εύη Σαββοπούλου, Βίκυ Μπακόλα, Σοφία Γκαβέζου, Σοφία Καρακασίδου, Σεβαστή Μαρκίδου . Ζωή Κιοσέ, Ιωάννα Κλιμσχοβα, Εύα Δάμου, Κατερίνα Γκαλίνα, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Πετροπούλου, Λίτσα Μπίσκα. Μάκης Ναϊσίδης, Νίκος Κελεσίδης,Ιφιγένεια Καλογεράκου , Γιώργο Εμμανουηλίδη και Ελισάβετ Κουζιώρτη.

Με μεγάλη μας χαρά από τον Απρίλιο του 2016 έχουμε επίτιμο μέλος του συλλόγου μας την αγαπημένη μας Αλκυόνη Παπαδάκη

Μια ΜΕΓΑΛΗ οικογένεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου