Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μύρισε καλοκαίρι στην παρουσίαση δίσκου "Μάντρας" του Περικλή Μπισκίνη στο Σταυρό του Νότου


Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Φραντζής




Την Κυριακή που μας πέρασε βρεθήκαμε στον Σταυρό του Νότου, στην παρουσίαση δίσκου του Περικλή Μπισκίνη – η οποία θα έλεγε κανείς πως σηματοδότησε την αρχή της Άνοιξης . Ο Σύλλογος «Η Αυλή» μοίραζε στην είσοδο κάποιους σπόρους για να φυτευτούν ενώ στα τραπέζια του Σταυρού υπήρχαν ήδη ανεπτυγμένα γλαστράκια για να πάρουν μαζί τους φεύγοντας όσοι επιθυμούσαν. Αυτή η συνύπαρξη σε συνδυασμό με τα reggae vibes του Περικλή Μπισκίνη μας ταξίδεψαν , μας ζέσταναν και μας έφτιαξαν τη διάθεση.

Την βραδιά άνοιξε ο νέος και ταλαντούχος Θύμιος Μαυροβουνιώτης με την συνοδεία ίσως του μεγαλύτερου και πιο θρυλικού dj της  Hip Hop σκηνής Dj Alx ή κατά κόσμον του Χρυσοβαλάντη Στραβαλέξη και στην κιθάρα τον Basile is my name. Ακούσαμε από εκείνον  αρκετά φρέσκα κομμάτια από τον νέο του δίσκο με πιο χαρακτηριστικά «Το κομμάτι που δεν έγραψα ποτέ» και το ο «Μπίλλης ο φου» .

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ορχηστρικά  κομμάτια, που ζέσταναν τον χώρο και ανέβασαν την διάθεση των ακροατών,ενώ δεν αργήσαμε να ακούσουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του Περικλή Μπισκίνη , τους «Πειρατές» που έφερε πρώιμα μεν το καλοκαίρι, αλλά συγχρόνως δημιούργησε και ένα Καββαδιακό θα έλεγε κανείς κλίμα. Ακολούθησε η «Νύχτα στον Τάμεση» και στη συνέχεια ξανά ένα ορχηστρικό. Η εν λόγω βραδιά ήταν η περίτρανη απόδειξη ότι η ελληνική ρέγκε σκηνή συμπορεύεται με το ραπ καθότι στην σκηνή έκανε εμφάνιση έκπληξη και ο γνωστός ράπερ και ιδιαίτερα αξιόλογος ράπερ Tiny Jackal. Γνωστός και αγαπητός ήδη από την εποχή που αποτελούσε συνιδρυτή των “Fullface” ανέβηκε στη σκηνή για να μας ξεσηκώσει με τις ρίμες του «Ταξιδεύω» ενώ ακολούθησε η σύμπραξη με τον Περικλή Μπισκίνη στο κομμάτι «Αργά Δειλά» το οποίο έκανε το μαγαζί να επιδοθεί σε ένα sing along με τους καλλιτέχνες.



Ακολούθησε, η εντυπωσιακή Ξένια Γαργάλη η οποία μας έφερε το «Καλοκαιράκι»  με την ζωηρή της παρουσία , έπειτα ήρθαν “Οι προσευχές των πειρατών” και “Η καταιγίδα” δημιουργώντας μία όμορφη ατμόσφαιρα εντός της  αίθουσας και  άλλα κομμάτια από τον δίσκο «Πλαστελίνη» εκ των οποίων τέσσερα από αυτά μεταφράστηκαν πρόσφατα και στα αγγλικά .




Ο Tiny Jackal , έδωσε μία πιο ταξική χροιά στην βραδιά τραγουδώντας ένα από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια όπως μοιράστηκε , το « Χιλιάδες χρόνια», τραγουδήσαμε το η «Φωνή σου δυναμή μου» ενώ συγχρόνως μας μύησε πιο βαθιά στο ραπ επενδύοντας ρίμες σε κομμάτια που αυθεντικά  τα ακούγαμε μόνο από τον Περικλή Μπισκίνη και την Ξένια Γαργάλη.

Ήταν μία από τις πιο ευχάριστες παρουσιάσεις δίσκων , με καλοκαιρινή αύρα, πολλή ζωντάνια και δημιουργικότητα από νέους και  πολύ αφοσιωμένους στην τέχνη τους μουσικούς. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου