Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη | Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη

Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη

30,31 Οκτωβρίου 1,2,3 Νοεμβρίου 2017 στις 13.30 - 16.00

Κόστος: 50€ (25€ ευρώ προκαταβολή)

Απαραίτητη κράτηση θέσης.

Επικοινωνία : 6983188790, 6984167521

Studio 29A, Πτολεμαίων 29Α (τέλος στοάς)Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης και προσέγγισης συναισθημάτων. Έτσι ο άνθρωπος που χορεύει αυξάνει τα όρια της αντοχής του σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται πλήρης και σίγουρος για τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινητική Πράξη. Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική - Προσωπικότητα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που κάνουν χορό και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης.
Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη των ανθρώπων . Αντιλαμβάνομαι το χορό ως μέσο έκθεσης και προβολής συναισθημάτων.
Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την μεταφέρω μέσα από τον χορό, στον χώρο και τον χρόνο.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Γιάννης Καρούνης είναι performer, χορογράφος και δάσκαλος σύγχρονου χορού. Σπούδασε χορό στο Jacob’s Pillow Dance School (Βοστώνη), στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη». Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τους: Γεωργία Σαγρή (Dynamis Project), documenta 14 (Athens - Kassel, Γερμανία - 2017), Rafika Chawishe (Εθνικό Θέατρο Νορβηγίας - "Ibsen Festival" - 2016), Biennale Αθήνας (2016 - 2017), Marina Abramović Institute (MAI), Ίδρυμα NEON, Off Europa Festival (Leipzig - Dresden, Γερμανία - 2017), Echo Echo Dance Festival (Ιρλανδία - 2016), Εθνική Λυρική Σκηνή, Hellenic Dance Company, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κορέα - Σεούλ, XVII Festival International de Danza Contemporanea (Μεξικό), Φεστιβάλ Αθηνών, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Μουσείο Μπενάκη, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Saltator (www.Saltator.gr), του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Χορού - Athens Video Dance Project και της ιστοσελίδας Dancetheater.gr. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού και μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Έχει διδάξει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο studio Cumana, στο Dance Cultural Centre, στον Κινητήρα, στο studio 14η Μέρα, στο studio Κινούμε, στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (Action 1 - 2007) και (Action 1 - 2008) κ.α.
Γιάννης Καρούνης
video.saltator@gmail.com Τηλ:6932887910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου