Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η αγάπη είναι γυναικεία υπόθεση | Μαρινέλλα, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία | Ρεπορτάζ

Με την συναυλία να υποστηρίζει πως θα ξεκινήσει στις 21.00, βρεθήκαμε κάπου στις 20.15 στο αμφιθεάτρο Σίβηρης όπου ήδη τα 2/3 είχαν γεμίσει από κόσμο. Η προσέλευση μεγάλη, με αποτέλεσμα, ακόμη και τα σκαλοπάτια να έχουν αποκλειστεί από καθήμενους θεατές. Στις 21.10 που ξεκίνησε η συναυλία, ο κενός χώρος μεταξύ της σκηνής και τον πρώτων θέσεων γέμισε με κόσμο, που κάθησε κατα γης για να απολαύσει τη συναυλία ενώ πλευρικά υπήρχε εξίσου όρθιος κόσμος διψασμένος για διασκέδαση. Η πολυμελής ορχήστρα ξεκινά με δύο εισαγωγικά κομμάτια για να προετοιμάσει το έδαφος.

Ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο Σίβηρης υποδέχεται με ένα ζεστό και δυνατό χειροκρότημα τις 3 μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, Γλυκερία, Ε. Βιτάλη και Μαρινέλλα. Χωρίς καμία καθυστέρηση, ξεκινούν να ζεσταίνουν παρέα τις φωνές τους ερμηνεύοντας και οι τρεις λίγα κομμάτια ενώ λίγο αργότερα η καθεμία θα αναλάβει παράλληλα το δικό της πρόγραμμα. Μέσα σε αυτά και το κομμάτι σταθμός που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την πραγμάτωση της περιοδείας τους «η αγάπη είναι γυναικεία υπόθεση». Πρώτη αναλαμβάνει να μας διασκεδάσει η Γλυκερία, με δικά της κομμάτια από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο. Ορισμένα παλιά κομμάτια ξεκίνησαν να ζεσταίνουν το κοινό, ενώ παράλληλα η Γλυκερία ερμήνευσε και το κομμάτι "Η νύχτα μυρίζει γιασεμί" από τον τελευταίο της δίσκο «Ακολούθησα ένα αστέρι». Ακολούθησε η μαγευτική Ελένη Βιτάλη με την χαρακτηριστική της μπάσσα χροία η οποία δεν δίστασε να επεκτείνει το ρεπερτόριο. Η Ε.Βιτάλη μας ταξίδεψε από τους πιο τσιγγάνικους ρυθμούς και τα ιδιώματα, με το τραγούδι "Ο Μπαλαμός", με πιο ροκ κομμάτια αλλά και με κλασικούς ρεμπέτικους αμανέδες. Τη σκυτάλη παίρνει η μεγαλύτερη της παρέας όπως δεν δίστασε να δηλώσει στο κοινό, Μαρινέλλα. Η Μαρινέλλα μας απέδειξε πως τα 79 της χρόνια δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την απόδοση της. Μια φανταστική ενέργεια άγγιξε το κοινό με την εμφάνιση της στην σκηνή. Με χαρακτηριστική τσαχπινιά, μοίρασε φιλιά και έπαιξε με το κοινό, ενώ με την ενέργεια του κοινού πήρε δύναμη ακόμη και να χορέψει επι σκηνής. Το πρόγραμμα της περιείχε κάποια πιο βαριά κομμάτια όπως το «άνοιξε πέτρα» μέχρι και μία πιο λαϊκή εκδοχή του "δε ζηταω πολλά" του Κωστή Μαραβέγια. Τέλος, εμφανίστηκαν ξανά και οι 3 για να μας ερμηνεύσουν λίγα ακόμη κομμάτια και να κλείσουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν, τραγουδώντας μας πως η αγάπη είναι γυναικεία υπόθεση.

Κλείνοντας οι τραγουδίστριες ευχαρίστησαν το κόσμο, ενώ η Μαρινέλλα χαίρετησε τα Αιγιοπελαγίτικα στο Ποσείδι Χαλκιδικης, στα οποία διαθέτει και ένα εξοχικό. Ο κόσμος στην αρχή ήταν ελαφρώς πεσμένος αν και πολύς, ενώ κατα την εμφάνιση της Ελένης Βιτάλη, τα αίματα άρχισαν να ανάβουν. Φυσικά η Μαρινέλλα κατάφερε να ξεσηκώσει το πλήθος με την ενέργεια και το σκέρτσο της σε τέτοιο βαθμό, όπου όλοι οι καθήμενοι μπροστά από την σκηνή σηκώθηκαν και ξεκίνησαν να χορεύουν μέχρι το τέλος του προγράμματος της. Το πρόγραμμα της κάθε τραγουδίστριας ήταν αριστοτεχνικά δουλεμένο, ενώ και οι τρεις τους είχαν κάποια θέματα συγχρονισμού σε ορισμένες στιγμές, λόγω των ωρών Αυστραλίας κατα τις οποίες κατέφθανε η Ε.Βιτάλη, όπως δεν δίστασε να δηλώσει χαριτολογώντας στο κοινό η Μαρινέλλα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερως καλή, αν και κόπηκαν πολλά παραπάνω εισητήρια (ενώ υπήρχε ήδη προπώληση 3000 εισητηρίων), με αποτέλεσμα να υπάρχει και όρθιο κοινό .

Κείμενο, φωτογραφίες, εικονοληψία: Παστράκης Φώτιος











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου