Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

11η ANIMART: Διημερίδα ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ: Μεταμορφώσεις του αφηγητή



Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τις πρώτες Δελφικές Εορτές, η ANIMART, σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Άννα Κατσιγιάννη, διοργανώνουν μια διημερίδα, με τίτλο «Μεταμορφώσεις του αφηγητή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην οικία Σικελιανού (Μουσείο Δελφικών Εορτών), στις 17 και 18 Ιουλίου
Στις συνεδρίες της διημερίδας προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας θα διαβάσουν ορισμένα από τα διαχρονικότερα ποιήματα του Σικελιανού και θα διερευνήσουν όψεις του σικελιανικού έργου.
Στο πλαίσιο της διημερίδας θα εκτεθούν προσωπογραφίες λογοτεχνών, έργα της ψυχαναλύτριας ζωγράφου Κατερίνας Χατζή. Για τη σχέση ζωγραφικής και λογοτεχνίας, τη φιλοτέχνηση προσωπογραφιών λογοτεχνών από την Κατερίνα Χατζή και την κατασκευή ποιητικών πορτρέτων από τον Άγγελο Σικελιανό θα μιλήσει η Άννα Κατσιγιάννη.
 
Περισσότερες πληροφορίες: https://animartgreece.eu/2017/gr/events/19/
Η 11η ANIMART πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών, και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Υπουργείου Τουρισμού, και τη στήριξη του ΕΟΤ.
Χορηγός Επικοινωνίας:
ΕΡΤ3, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου