Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Οι πράκτορες του πλανήτη | Εκδόσεις ΜεταίχμιοΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟΟι Πράκτορες του Πλανήτη συνεχίζουν την επιτυχία τους βάζοντας πλώρη και για τον αραβικό κόσμο. Ο εκδοτικός οίκος Egyptian Office for Publishing & Distributionαναλαμβάνει να κάνει γνωστούς τους ήρωες και τις ιστορίες που εμπνεύστηκε η Ελένη Ανδρεάδη και εικονογράφησε ο Στέφανος Κολτσιδόπουλος στην Αίγυπτο και όλον τον αραβόφωνο κόσμο. Και τα τρία βιβλία της επιτυχημένης σειράς Γίνε πράκτορας του πλανήτη, Η εκδίκηση του Πουφ και το ολοκαίνουργιο Τα τέρατα των ωκεανών που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναμένονται στην αραβική αγορά μέσα στο 2018.

Η κυκλοφορία αυτών των τριών βιβλίων σε μια από τις ισχυρότερες αγορές του κόσμου αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία της Ελένης Ανδρεάδη και της λογοτεχνικής πράκτορα Ευαγγελίας Αυλωνίτη. Επίσης, το μήνυμα ελπίδας που εμπεριέχει η κίνηση αυτή δεν είναι διόλου ήσσονος σημασίας: οι Πράκτορες ταξιδεύουν παντού, με στόχο να καταφέρουν κάποια στιγμή να παραδώσουν ασφαλή τον πλανήτη στις επόμενες γενιές.

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων με οικολογικό μήνυμα, δοκιμασμένα προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της ίδιας της συγγραφέα και της ομάδας της. Βιβλία που κάνουν τη διαφορά, χάρη στη φρεσκάδα, τη σπιρτάδα και την πρωτοτυπία στον χειρισμό του θέματος. Γραμμένα με κέφι, γνώση, φαντασία και χιούμορ και με την πολύ μοντέρνα εικονογράφηση πετυχαίνουν να κάνουν τα παιδιά να ενδιαφερθούν για ανάληψη δράσης με στόχο τη σωτηρία του πλανήτη.
Επίσης, τα τρία πρακτορικά εγχειρίδια της Ελένης Ανδρεάδη επιλέχθηκαν, ανάμεσα σε εκατοντάδες βιβλία από όλον τον κόσμο, για να λάβουν την επιχορήγηση μετάφρασης (Translation Grant) από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα (Sharjah International Book Fair). Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό οι Πράκτορες του Πλανήτη άνοιξαν φτερά και για την Κίνα, αφού ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, ο CITIC Kids, εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάφρασής τους.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό οι Πράκτορες του Πλανήτη άνοιξαν φτερά και για την Κίνα, αφού ο κινεζικός εκδοτικός οίκος CITIC Kids- ένας εκ των μεγαλύτερων της χώρας- εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάφρασής τους

Για να πάρετε μια γεύση από τους πρωταγωνιστές των βιβλίων πατήστε ΕΔΩ.

Το βιβλίο Γίνε πράκτορας του πλανήτη τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.


Ποια είναι η Ελένη Ανδρεάδη;

Η Ελένη Ανδρεάδη χρησιμοποιεί τη συγγραφική της πένα ως το απόλυτο μυστικό όπλο για τη δημιουργία της σειράς βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη». Σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του «Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ»), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου μεταξύ άλλων επιμελείται το πρόγραμμα Sani Green. Το 2009 ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πράκτορες του Πλανήτη», με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη, η οποία εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 12.000 νέους πράκτορες μέσα από τα προγράμματα και το άκρως απόρρητο υλικό της. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον.Τα σχολικά προγράμματα της οργάνωσης, όπως οι Αποστολές «Τέλος στα Απορρίμματα με Τρεις Λέξεις», «Σταματήστε τη Σπατάλη Ενέργειας» και «Σώστε το Δάσος», έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν βραβευτεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου