Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

RIζEς Vol. I στο Studio 29A

RIζEς VolI


Η παράσταση RIζEς vol.I είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας χορευτικής και χορογραφικής έρευνας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή Σπουδής πάνω στους Παραδοσιακούς χορούς τον Ιούνιο του 2016 στο «δικό μου FEΣΤΙVΑΛ ΧΟΡΟΥ» στη Θεσσαλονίκη, με τον τίτλο «Από το Παραδοσιακό στο Αρχέγονο, από το Ατομικό σώμα στο Συλλογικό».
Η παράσταση εμπνέεται από τις βασικές συνιστώσες των παραδοσιακών χορών, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από αντίστοιχα μοτίβα, ρυθμούς και σχήματα, και με βασικό άξονα τη χρήση του Χώρου. Επιχειρεί να διερευνήσει τα όρια του ατομικού σώματος, καθώς αυτό διανύει μια διαδρομή, όπου θα συνυπάρξει, θα αλληλεπιδράσει, θα εναντιωθεί, θα αυτονομηθεί και, εν τέλει, θα εναρμονιστεί μέσα σε μια κοινή συλλογική συνθήκη.
Η χορευτική διαδρομή αυτή υποστηρίζεται και αλληλεπιδρά με τρεις μουσικούς που δημιουργούν ζωντανά ένα παράλληλο ηχητικό τοπίο.


Ιδέα/σύνθεση/χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Δραματουργία: Πάνος Δεληνικόπουλος
Ζωντανή μουσική σύνθεση: Αδάμ Σιάγας, Γιάννης Οικονόμου, Γεωργία Τέντα
Χορεύουν (αλφαβητικά): Βίκυ Αγγελίδου, Πασχαλιά Ακριτίδου, Νατάσσα Αραμπατζή, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Ειρήνη Καλογηρά, Γιώργος Πανόπουλος, Μαρία Πίσιου
Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη


Η Παράσταση θα παρουσιαστεί πλήρης 19,20,26,27/11 και 3,4/12/2016 στην Θεσσαλονίκη, στο Studio 29A (Πτολεμαίων 29Α, τέλος στοάς), με διάρκεια 55-65'.

Είσοδος: 7 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων) Ειρήνη Καλογηρά
Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1980. Στη Θεσσαλονίκη σπούδασε χορό και φιλοσοφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Σύγχρονου χορού, Partnering, Υποκριτικής, Butoh, Kathakali, Σωματικού θεάτρου, παραγωγής ήχου και ηχητικού αυτοσχεδιασμού, Υποκριτικής πάνω στη μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση του ίδιου. Ως χορεύτρια και performer έχει συμμετάσχει σε χορευτικές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Δήμο Συκεών, τα Δη.Πε.Θε. Τρικάλων, Βεροίας & Καβάλας, με την εταιρία θεάτρου ¨Μικρός Βορράς¨, με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Από το 2003 διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή, κλασσικό και σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κινησιολογία. Από το 2009 διδάσκει κίνηση στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Διδάσκει Κινησιολογία Θεάτρου στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη. Το 2016 εμπνεύστηκε και οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Δικό μου FEΣΤΙVAΛ ΧΟΡΟΥ, όπου χορογράφησε και παρουσίασε τα project “Μέρμηγκας”, “Ε7τά” και “Από το παραδοσιακό στο Αρχέγονο, από το Ατομικό σώμα στο Συλλογικό”, και το σόλο “Balance”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου