Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Έχεις ακούσει για του έρωτας που δεν θα βάλουν ποτέ τέλος; | Ελπίδα Δημοπούλου

Είναι αυτοί οι έρωτες που σου έδωσαν κάτι. Σε έκαναν κάποιο.. Ακόμα και όταν ένας από τους δύο φεύγει, πάντα κάτι μένει πίσω. Στιγμές, αγάπη, γέλια, κλάμα, πόνο. Όσο συνεχίζεις να έχεις συναισθήματα για κάποιον άνθρωπο, ο έρωτας δεν τελειώνει. Ίσως να μένει μισός, ανεκπλήρωτος. Και ότι μένει μισό σε βασανίζει. Σε περιτριγυρίζει σαν μέλισσα τον Αύγουστο. Σπαστικό ε; Κι ανυπόφορο. Ο πόνος του ανεκπλήρωτου έρωτα είναι ζιζάνιο και σε τρώει κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε τραγούδι που ακούς, σε μέρη που τα έχεις συνδέσει μαζί του.
Είναι και εκείνο το δάκρυ, που μόνο στο άκουσμα της μελωδίας ενός στενάχωρου τραγουδιού, κυλάει και καταλήγει σε κλάμα με λυγμούς. Και συχνά συνοδεύεται με κρασί και ένα μεγάλο γιατί! Είναι αυτό το γιατί, που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις, να βάλεις τέλος. Ακόμα και αν είσαι σε άλλη αγκαλιά, πάντα το μυαλό θα παίξει με την καρδιά και θα σου θυμίζει τι έχει μείνει ανεκπλήρωτο! Μια μαχαιριά συνεχώς καρφωμένη στην καρδιά!
Δεν είσαι μόνο εσύ, δεν είμαι μόνο εγώ! Όλοι το έχουμε ζήσει. Κάτι υπάρχει απο το παρελθόν που ενώ ξεκίνησε με τα καλύτερα εφόδια, για κάτι δυνατό, κάτι μοναδικό, στη πορεία έμεινε μισό. Και ποιόν μπορείς να κατηγορήσεις; Την μοίρα; Εσένα; Εκείνον; Και όταν δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον; Όταν ο θύτης είναι απλά οι συγκυρίες ή απλά η συνήθεια που έφαγε σαν σαράκι την σχέση σας, τότε με ποιόν τα βάζεις; Τελικά μεγάλη υπόθεση, να έχεις κάπου να ρίξεις το φταίξιμο. Τουλάχιστον τότε βρίζεις, φωνάζεις, ξενυχτάς, βγαίνεις, πίνεις και στο τέλος θα προχωρήσεις. Με αυτούς τους έρωτες όμως, με αυτό το τέλος τι γίνεται; Σε αυτό το γιατί ποιος θα απαντήσει; 
Εγώ; Εσύ; Αυτός; Ο κόσμος; Οι φίλοι; Και τα δάκρυα ποιος θα τα σταματήσει; Ο επόμενος; Κατάρα σε αυτόν να παλέψει με τους δαίμονες του παρελθόντος. Και αν δεν νικήσει; Και άλλο κλάμα; Και άλλο ξενύχτι; Και άλλο ποτό; Ένας φαύλος κύκλος. Μια συνεχής άνω τελεία. Ένας έρωτας που δεν θα βάλει ποτέ τέλος! 
Εσύ, έχεις ακούσεις για αυτούς τους αγκαθωτούς έρωτες; Έχεις ακούσει για τους έρωτες που δεν θα βάλουν ποτέ τέλος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου