Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Εσύ ξέρεις τα Swing παπούτσια; | Πάστα Φλώρα

Είναι swing, είναι μέσα στην μόδα και είναι μουσικάρες. Δεν μιλάμε για άλλους από τους "The Swing Shoes". H Sugahspank! μαζί με την υπόλοιπη swinger ομάδα είναι η απάντηση για το αν υπάρχει Swing στην Ελλάδα. Μιλήσαμε για πολλά και ωραία. Δεν σου κάνω σπόιλερ. Έλα στην παρέα μας. 


Που σας βρίσκουμε επαγγελματικά τώρα;

Μόλις κυκλοφορήσαμε καινούριο κλιπ του "Koo Koo Girl", του τέταρτου single απ' το τελευταίο άλμπουμ μας "A holy show". Το βίντεο το φτιάξαμε μόνοι μας. Επίσης ετοιμάζουμε το καινούριο μας άλμπουμ, ελπίζουμε να ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε αρχές του '17. Τα κομμάτια δεν είναι τόσο swing, γκρουβάρουν αρκετά.

 Ποιο είναι το πιο τρελό κομπλιμέντο που άκουσαν ποτέ οι The Swing Shoes;

Όλα τα κοπλιμέντα δυστυχώς για τους υπόλοιπους, πάνε στον Αρχηγό μας  Άδωνι Γουλιέλμο,  μέγα  βιρτουόζο της κιθάρας και του έρωτα!

 Γιατί "Σγουινγκ Παπούτσια";

Ο πρώτος μας μπασίστας Χρήστος Ζώης ως αμετανόητος “ροκεντρολάς”, είχε μία πολύ όμορφη συλλογή από swing  παπούτσια (πολύ πριν γίνουν μόδα ! ).  Προσπαθώντας να ασχοληθούμε με την σκηνική μας παρουσία πήραμε όλοι δίχρωμα ασπρόμαυρα  (swing) παπούτσια . Μας φάνηκαν πολύ  χαρακτηριστικά και έτσι έπεσε η ιδέα για το όνομα “swing shoes”.

archio-lipsis-1

Υπάρχει κάποιο live που αποτελεί σταθμός στην μουσική σας πορεία;

Το Kulturfestival στο Μόναχο. Το θέμα "κρίση και ελληνογερμανικές σχέσεις" ήταν στα ντουζένια του, οπότε ήταν φοβερό να παίζουμε κι από κάτω οι γερμανοί πιτσιρικάδες να χορεύουν και να φονάζουν "revolution-revolution!!!". Το live στον κήπο του Μεγάρου ήταν επίσης φανταστικό, αλλά αξέχαστες βραδιές πραγματικά  ήταν τα στριμωγμένα gigs του Santa Bottella, μες την κάπνα και το αλκοόλ.

Τι είναι swing στην Ελλάδα;
Όπως όλες οι αισθητικές ταμπέλες μπάζει και αυτή !  Παίρνοντας ως σημείο αναφοράς τις ελληνικές μπάντες που αυτοπροσδιορίζονται ως  swing,  μπορείς να ακούσεις από: πιουρίστες Djangoλόγους, δεινούς βιρτουόζους, μέχρι μπασταρδεμένο swing  όλα τα προηγούμενα με φωνή η χωρίς - ξένο η ελληνικό στίχο. Άρα κάτι απ όλα αυτά.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μυστική συνταγή για την επιτυχία ενός γκρουπ;

Ανάλογα τι θεωρεί κανείς επιτυχία. Για εμάς επιτυχία είναι που παίζουμε μαζί πλέον δέκα χρόνια και ακόμη γουστάρουμε τη μουσική μας, την παρέα που κάνουμε, τη συνεννόηση μας, τα live μας. Και το μυστικό μας είναι ότι ποτέ δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε επιτυχία. Επίσης καλό είναι να έχεις κι έναν αυστηρό αλλά σέξι αρχηγό στη μπάντα, όπως τον Άδωνι Γουλιέλμο.

Υπάρχουν διαμάχες μεταξύ σας;

Αραιές και πολύ πολιτισμένες, πάντα δημιουργικές. Συνήθως εκνευρίζουμε απλώς τους ηχολήπτες.

14264237_1342749652403718_4344333689504637456_n

Τι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι οι Swing Shoes;

Εθνική κληρονομιά, μπούμπιδες που υποφέρουν γενικά, φασιστάκια, γκόα τρανς.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη υπόσχεση που σας άφησε το καλοκαίρι και τι υπόσχεση δίνετε για τον χειμώνα;

Φέτος τα καλοκαιρινά live μας ήταν πιο πολλά από ποτέ. Ελπίζουμε κάθε καλοκαίρι να'ναι έτσι. Υποσχόμεθα σκληρό funk.

Υπάρχει τραγούδι που δεν έχετε και θα θέλατε να διασκευάσετε;

Μέχρι τώρα, αυτά που μας αρέσουν και μας ταιριάζουν τα διασκευάζουμε.

Οι επιλογές για τις ενορχηστρώσεις πως προκύπτουν;

Κάποιος απ' τη μπάντα θα ρίξει την ιδέα, μία μπασογραμμή, ένα ριφ, ή γραμμένους στίχους, και μετά θα τζαμάρουμε μέχρι να δέσει. 'Όταν ένα κομμάτι μας ζορίζει σερί 3-4 πρόβες απλά το αφήνουμε.

12994519_1217874134891271_5596117419221931622_n

Είστε μια μπάντα που προάγει και εγχώρια και ξένη δουλειά. Ποια προτιμάτε 
παραπάνω;

Δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Έχουμε μουσικούς που προτιμούνε το ένα η το άλλο. Πάντως  στα χρόνια του “ιντερνετικού χωριού¨ , δεν ξέρω πόσο εύκολα διαχωρίζεται το εγχώριο από το ξένο, νομίζω περισσότερη σημασία    έχει το καλοδουλεμένο.

Καλλιτεχνικά, τι δεν έχετε κάνει ακόμα;

Παγκόσμια περιοδεία, αλλά που θα πάει...

Τι μας ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα

Ξεκινάμε πάλι τα χειμωνιάτικα μας live στην Αθήνα, 1η Οκτωβρίου στο φεστιβάλ "Swing For Hope" στο Μέγαρο Μουσικής και 8 Οκτωβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus για το Merlin's Music Box.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου