Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Μια παράσταση...πολλά σπίτια: "Μπέκετ_Παράθυρο" της ομάδας Atomic No6

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο διαμέρισμα της οδού Τσιμισκή 28-30 στη Νεάπολη Εξαρχείων, η παράσταση Μπέκετ_Παράθυρο της ομάδας Atomic No6, μετακομίζει σε έλα σπίτια της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου, η παράσταση ταξιδεύει για την Πάτρα. Επόμενη στάση εντός των τειχών η Λευκάδα, τον προσεχή Ιούλιο, ενώ τον Σεπτέμβριο η παράσταση αναχωρεί για το Παρίσι.

Save the date:

Πάτρα 

Σάββατο 7 έως Τρίτη 10 Μαίου  
στις 21.00

Σαρανταπόρου 32, Πάτρα, κουδούνι Οικογένεια Winter
Διάρκεια 40 λεπτά | Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά| Για κρατήσεις θέσεων: 6983723348


Λίγα λόγια για την παράσταση...

Το Μπέκετ_Παράθυρο - αποτελεί μια σκηνική σύνθεση της ομάδας “Atomic No6”, βασισμένη στα έργα Λίκνισμα, Ανάσα και Πατήματα  του Σάμιουελ Μπέκετ.

Στο διαμέρισμα επί της οδού Σαρανταπόρου, στον αριθμό 32, είναι το σπίτι της οικογένειας Winter. Ο Emy Winter, κάθεται δίπλα  στο αγαπημένο του παράθυρο, στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας  του και λικνίζεται στον ρυθμό της ύπαρξης που του έχει επιβληθεί. Σε αυτή την κουνιστή πολυθρόνα, που έχει γίνει δική του πια, λικνίζεται και διερωτάται πότε ξεκίνησε όλο αυτό που είναι τώρα η ζωή του, μια ζωή που στην οικογένειά του κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

To Μπέκετ _Παράθυρο είναι ένα αυστηρά δομημένο ποίημα που διέπεται από πειθαρχημένη και αυστηρή λογική.  Είναι ένας αποσπασματικός και χωρίς γραμμική εξέλιξη μονόλογος που ανοίγει διάλογο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αλλά και ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ των γενεών, όπου η σιωπή καθίσταται πιο ανησυχητική από οποιοδήποτε πιθανό τους διάλογο.


Συντελεστές
Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Δάφνη Γιαννουλάτου
Video | Graphic design | Φωτογραφίες : Έρση Γιαννουλάτου
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη

Ερμηνεία Αντώνης Γκρίτσης
~ και η  Μάγια Λυμπεροπούλου στη γυναικεία φωνή.

Fb page: Atomic No6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου