Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Παρουσίαση δίσκου του Αντώνη Λεοντίδη στις 27 Απριλίου

 

Λίγους μήνες μετά από την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο «Κρυφό», ο Αντώνης Λεοντίδης μάς προσκαλεί στην παρουσίασή του την Τετάρτη 27 Απριλίου στο Άλικο στην Αθήνα.

«Τα τραγούδια του δίσκου «Κρυφό» ξεκίνησαν τον δρόμο τους το 2017. Μερικά από αυτά γράφτηκαν για να πλαισιώσουν δύο ντοκιμαντέρ για το χωριό μου, τις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου. Άλλα δημιουργήθηκαν ως αυτοτελή έργα στο ίδιο διάστημα. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία αυτή μού γεννήθηκε και η επιθυμία να δημιουργήσω έναν δίσκο που θα αφηγείται μια ιστορία μέσα από τα κομμάτια του. Το χειμώνα λοιπόν του 2020 συνεργάστηκα με τον Γιάννη Λιναρδάκη για να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα.»

- Αντώνης Λεοντίδης


Το «Κρυφό» είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αντώνη Λεοντίδη σε συνεργασία με τον Γιάννη Λιναρδάκη. Περιέχει κυρίως δικές του μουσικές συνθέσεις και ορισμένους παλιούς κρητικούς σκοπούς, με μαντινάδες από την συλλογή «Κρητικές Μαντινάδες» (1933) της σπουδαίας λαογράφου Μαρίας Λιουδάκη. Οι προσωπικές του συνθέσεις αντλούν έμπνευση από το τοπίο της κρητικής μουσικής και σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό στίχο και ορισμένους κρητικούς χορευτικούς σκοπούς, συνθέτουν το περιεχόμενο του άλμπουμ. Επικοινωνούνται από την κρητική ζυγιά οργάνων, της λύρας και του λαούτου, του Αντώνη Λεοντίδη και του Γιάννη Λιναρδάκη.  


Πληροφορίες εκδήλωσης:


Τετάρτη 27 Απριλίου στις 22.00

Άλικο

Τριπτολέμου 8, Αθήνα 118 54 

Τηλ: 21 0341 1498

Είσοδος:  5 ευρώ


Follow Antonis Leontidis:

Facebook: https://www.facebook.com/A.Leontidis/

Instagram: https://www.instagram.com/antonis_leontidis/ 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCRkSod7ZgxHdxHhKjcl75IQ 

Spotify: https://open.spotify.com/album/4kLrAmrVlQiPab7uelZO4h 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου