Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Η εξομολογητική ποιητική συλλογή της Λίλλυς Ιουνίου "Ωκεάνιο Συναίσθημα" κυκλοφορεί από τον Όμιλο Ελκυστής

Η νέα ποιητική συλλογή της Λίλλυ Ιουνίου Το «Ωκεάνιο Συναίσθηµα» του έρωτα ως ποιητικό υποκείµενο. Τριάντα τρία ποιήµατα εξοµολογητικής διάθεσης. Κυκλοφορεί από τον Όµιλο Ελκυστής/ κατηγορία Grotesque.



Η έννοια του «Ωκεάνιου συναισθήµατος» υπήρξε πηγή µελετών από ερευνητές της φιλοσοφίας, της ψυχανάλυσης και της ανθρωπολογίας. Ο Γάλλος συγγραφέας Romain Rolland ήταν ο πρώτος που αποκάλεσε «ωκεάνιο συναίσθηµα» το συναίσθηµα απεραντοσύνης και πληρότητας που αισθάνεται κάποιος όταν συντονιστεί, εναρµονιστεί και ταυτιστεί µε τον εξωτερικό κόσµο.Το συναίσθηµα αυτό παροµοιάζεται συχνά µε ένα κύµα που µας γεµίζει µε ευφορία. Πρόκειται για µία αίσθηση γαλήνης, ηρεµίας, αγαλλίασης. Ο χρόνος και ο χώρος υποχωρούν και τα όρια µεταξύ της περατότητας της ανθρώπινης ύπαρξης και της απεραντοσύνης του σύµπαντος γίνονται δυσδιάκριτα. Ίσως κανείς το βιώνει όταν ερωτευτεί έναν άνθρωπο ή µια ιδέα, ίσως λίγο πριν γεννηθεί ή λίγο πρίν πεθάνει ή όταν βρει την θέση του στον κόσµο, όταν βλέπει οµορφιά, όταν συµφιλιωθεί µε τη φύση µέσα και έξω του.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Παιδί του Ιουνίου, κυριολεκτικά και όσο µεταφορικά µπορεί να σταθεί .Διδάσκω ξένες γλώσσες και προσπαθώ να διδάσκοµαι συνεχώς ό,τι µπορώ από όλους τους ανθρώπους και τις καταστάσεις . Αισθάνοµαι πιο κοντά σε εµένα όταν ασχολούµαι µε το θέατρο, τον χορό, την µουσική και τον κινηµατογράφο . Αγαπώ την τέχνη και τα γράµµατα σε όλες τις µορφές τους . Ζω µε διάθεση για ποιητική απόδοση των πάντων. Καταθέτω κοµµάτια του εαυτού µου µέσα από τα ποιήµατά µου. Πιστεύω στην αγάπη, την ευγένεια, την συµπόνια και την δεκτικότητα. Επιθυµώ εξέλιξη, αρµονία και ειρήνη γύρω µου και µέσα µου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου