Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αμερικανικές Εκλογές: Μία μάχη σώμα με σώμα για την Προεδρία

Γράφει η Comrastro

Μας πιάνει ένα χτυποκάρδι όταν ακούμε για τις φετινές εκλογές στις ΗΠΑ. Είναι ιστορικές εκλογές, όχι μόνο για την Αμερική, αλλά και για όλον τον κόσμο. Μπορούμε να νιώσουμε την αγωνία χιλιάδων Αμερικάνων που έχουν πληγεί από την εγκληματικά κακή διαχείριση της πανδημίας από τον Donald Trump, το ρατσισμό, τις άδικες δολοφονίες Αφροαμερικάνων, το άνισο σύστημα υγείας και την αστυνομική βία. Οι εκλογές της 4ης Νοεμβρίου μοιάζουν η τελευταία τους ελπίδα για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Άραγε θα σταθούν τα άστρα και οι πλανήτες σύμμαχοι τους;



Τα αστρολογικά προφίλ των υποψηφίων

Με μια ματιά στους αστρολογικούς χάρτες των υποψηφίων, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες που επηρεάζουν και θα επηρεάσουν τα πολιτικά πράγματα.

Ο Donald Trump είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Λέων και Σελήνη Τοξότη. Ως Δίδυμος, είναι προσκολλημένος στις απόψεις του, λέει πολλά μα όχι ουσιαστικά πράγματα και δε βάζει κανένα φίλτρο σε όλα όσα λέει. Ο ωροσκόπος Λέων του τον κάνει να φαίνεται ισχυρός, βαθύπλουτος και ηγετικός.  Η Σελήνη του στον Τοξότη ενισχύει τον δογματισμό του, την εριστικότητά του και την επιθετικότητά του.  Η δε Σελήνη του κάνει αντίθεση με τον Ήλιο του στο Δίδυμο, σχηματίζοντας την όψη που είναι γνωστή ως Πανσέληνος. Η όψη – Πανσέληνος δείχνει ένα άτομο που έχει εγκλωβιστεί στις δικές του ιδέες,  επικριτικό απέναντι σε ανθρώπους των οποίων τη φιλοσοφία δεν καταλαβαίνει και συναισθηματικά ανισόρροπο.

Ο Joe Biden είναι Σκορπιός με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Ταύρο. Ο Ήλιος του στο Σκορπιό τον καθιστά βαθιά συναισθηματικό και άνθρωπο που θέλει να ακούει τις ανάγκες των άλλων. Ο ωροσκόπος Τοξότης του τον κάνει να φαίνεται φιλόδοξος, πολύ φιλοσοφημένος και λάτρης της μεγάλης εικόνας παρά των λεπτομερειών.  Η Σελήνη του στον Ταύρο δείχνει ότι προτιμάει να λειτουργεί με άξονα τη λογική, ακόμα και αν αυτό τον κάνει να ακούγεται σκληρός ή αποκομμένος από υπόλοιπο κόσμο.  Ο ίδιος έχει πολυαστρία – δηλαδή πάνω από τρεις πλανήτες στο χάρτη του -  στο Σκορπιό  , πράγμα που τον καθιστά παθιασμένο με αυτό που κάνει, πάρα πολύ διορατικό και ενσυναισθητικό. Ακόμα, έχει πολυαστρία στον 12ο οίκο, ο οποίος δείχνει τις κρυμμένες ικανότητες. Ο  Ήλιος του, ο Ερμής του και η Αφροδίτη του βρίσκονται σε αυτόν τον οίκο και φανερώνουν έναν πολιτικό που μοιάζει χαμηλού προφίλ, λιγομίλητος, αλλά είναι πάρα πολύ δοτικός και θα κάνει τα πάντα για να είναι οι άλλοι καλά.  Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να φαντάζει ήσυχος και εσωστρεφής, όμως έχει πάρα πολλή δύναμη μέσα του.

Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από μια τέτοια ανάλυση την Kamila Harris, υποψήφια αντιπρόεδρο με τους Δημοκρατικούς και πρώτη Αφροαμερικανίδα που διεκδικεί μια τέτοια θέση. Η Harris είναι Ζυγός με ωροσκόπο Δίδυμο και Σελήνη στον Κριό. Χάρη στον Ήλιο της στο Ζυγό, έχει κλίση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με δικαιοσύνη, θέλει να υπερασπίζεται όσους νιώθει ότι το έχουν ανάγκη και πιστεύει πολύ στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Ο ωροσκόπος της κάνει τον κόσμο να γοητευτεί από τις επικοινωνιακές της δεξιότητες, κάτι που την καθιστά χαρισματική στις δημόσιες ομιλίες. Λόγω της Σελήνης της στον Κριό, είναι ηγετική, δυναμική και δε φοβάται να συγκρουστεί όταν πιστεύει ότι έχει δίκιο. Όπως και ο Donald Trump, έτσι και εκείνη έχει την όψη πανσέληνο. Η διαφορά είναι η εξής: ο Donald Trump έχει Ήλιο και Σελήνη σε Δίδυμο και Τοξότη, δυο ζώδια που σχετίζονται τη διαχείριση της γνώμης και την πληροφορίας ενώ η Kamila Harris στο Ζυγό και στον Κριό αντίστοιχα, δυο ζώδια που συνδέονται με την κοινωνία και το άτομο. Η πανσέληνος στο χάρτη της δείχνει ότι πολλές φορές θυσιάζει την ατομικότητά της ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.

Η ημέρα των εκλογών

Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των υποψηφίων την 3η Νοεμβρίου; Πώς θα αντιδράσει ο κόσμος όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Ξεκινάμε από τον Donald Trump. Την ημέρα εκείνη η Σελήνη του θα είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Μπορεί να τον δούμε να λέει πράγματα που δεν ισχύουν, να αρνείται την πραγματικότητα και να μη σκέφτεται καθαρά. Επίσης, η Σελήνη του θα βρίσκεται σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό και σε αντίθεση με το Βόρειο, μια όψη που μαρτυρά αισθήματα προδοσίας και επιθετικότητας λόγω αυτών. Είναι πολύ πιθανό να χάσει μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του, να τα πάει στις εκλογές χειρότερα από όσο περίμενε, να κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους γι’ αυτό και, παρόλα αυτά, να υποστηρίξει δημοσίως ότι έχει βγει νικητής.

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται να έρχονται για τον Biden και την Harris. Ο Πλούτωνας του Biden σχηματίζει τετράγωνο με το μεσουράνημα του. Συμβαίνουν σημαντικές μεταβολές στη ζωή του και στη δουλειά του και το περιβάλλον του έχει αυξημένες προσδοκίες από αυτόν. Αν σκεφτούμε ότι ο Πλούτωνας σχετίζεται με την εξουσία και το μεσουράνημα με τη δουλειά, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί περισσότερο από τον κόσμο, να αναλάβει επιπλέον ευθύνες ως πολιτικός και να πάρει ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα. Όσον αφορά την Kamila Harris, ο Ερμής της σχηματίζει εξάγωνο με το Βόρειο Δεσμό της και τρίγωνο με το Νότιο Δεσμό της. Είναι πολύ πιθανό να φθάσει επαγγελματικά ένα στόχο που δε φανταζόταν.  Το γεγονός ότι η Σελήνη της κάνει τρίγωνο με το μεσουράνημα της δείχνει ότι η Harris εναρμονίζεται με τα συναισθήματα και τις ανάγκες του κοινού και το γοητεύει λέγοντας σωστά και μετρημένα λόγια. 

Οι εκλογές αυτές θα δημιουργήσουν πολύ έντονο κλίμα και συγκρούσεις. Η 3η Νοεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα του ανάδρομου Ερμή. Αυτό σημαίνει ότι ίσως υπάρξουν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα να καθυστερήσουν να γνωστοποιηθούν, να υπάρξουν  επικοινωνιακές παρεξηγήσεις και έντονοι διαπληκτισμοί.  Ο Ερμής, που θα είναι στο Ζυγό εκείνη την ημέρα, κάνει τετράγωνα με τον Κρόνο, το Δία και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, θα δούμε πολύ αρνητικό κλίμα, φανατισμό από τους οπαδούς του Donald Trump, δημόσιες επιθέσεις, αστυνομική βία, ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις και καυγάδες στο Internet.

Φαίνεται ότι αυτές οι σημαντικές για τις ΗΠΑ εκλογές θα μείνουν στην ιστορία όχι μόνο για την αγωνία για τα αποτελέσματα, αλλά και για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν κατά και μετά τη διεξαγωγή τους. Θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για τη χώρα μα δε θα είναι μια εποχή όπου όλα θα κυλήσουν ήσυχα. Έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα νέα για τις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου