Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Το "Εγκεφαλικό Σάουντρακ" μία ταινία από τους φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ

 Ταινία Μικρού Μήκους «Εγκεφαλικό Σάουντρακ»

Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. που καιρό τώρα προσπαθούμε να υλοποιήσουμε την ταινία μας με τίτλο «Εγκεφαλικό Σάουντρακ». Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, εμείς συνεχίζουμε δυναμικά, γεμάτοι ενέργεια και πάθος για αυτό που αγαπάμε να κάνουμε!



Το σενάριο της ταινίας μας είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο διήγημα του γνωστού συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη, από τη συλλογή διηγημάτων του «Ιστορίες για Μοναχικούς Ανθρώπους». Ακολουθούμε τον μοναχικό ήρωα μας στο ταξίδι της μνήμης του με κύριο μέσο τη μουσική που ξαφνικά παίζει στο κεφάλι του. Μέσα από τις μουσικές του αναμνήσεις προσπαθεί να θυμηθεί τους γονείς του, όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60, τους έχασε από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η δημιουργία μιας ταινίας μπορεί να φαίνεται σαν κάτι απλό και εύκολο, είναι, όμως, αρκετά πολύπλοκο και κυρίως πολυέξοδο! Κατασκευάζοντας τον κόσμο του ήρωα στο σήμερα, έναν κόσμο μουντό και άδειο από συναισθήματα, γεμάτο μοναχικότητα και σκοτάδι, δημιουργούμε την αντίθεση με την γλύκα των αναμνήσεων του. Η δεκαετία του ’60 είναι από μόνη της μια αρκετά εμβληματική εποχή γεμάτη χρώματα, ζωντάνια και χαρά, πόσο μάλλον για τις παιδικές αναμνήσεις του πρωταγωνιστή μας. Οι αναμνήσεις είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ταινίας και η κατασκευή τους είναι η βασική μας προτεραιότητα, κάτι που μας δυσκολεύει αρκετά λόγω των αρκετών εξόδων που δημιουργούν στο ήδη περιορισμένο μας budget.

Ζητάμε λοιπόν τη βοήθεια του κόσμου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο που ζει ο ήρωας μας και να κάνουμε το Εγκεφαλικό Σάουντρακ πραγματικότητα!

Σε σκηνοθεσία Μαρίας Καραμανωλάκη και σενάριο Δήμητρας Καψάλα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε στο

https://gogetfunding.com/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%

83%ce%ac%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba/

Facebook: https://www.facebook.com/soundtrack.shortfilm/

Instagram: https://www.instagram.com/soundtrack.shortfilm/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου