Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Αφιέρωμα: Ο αντισυμβατικός και τολμηρός Βλάσσης Μπονάτσος

 

Γράφει η Κάλλια Βαβουλιώτη

Αντισυμβατικός, ερωτικός και άπιαστος όπως όλοι οι πραγματικά ωραίοι. 

Σαν σήμερα, το 2004 ο α Βλάσσης Μπονάτσος, αναχωρεί για τ'αστέρια. 

Η ευφυΐα του ως καλλιτέχνης, γίνεται ήδη αρκετά νωρίς εμφανής από την πρώτη απόπειρα στη μουσική με τους "loubok" και την πιο γνωστή συμμετοχή στους Πελόμα Μποκιού - οι οποίοι είχαν φιλοξενηθεί σε αφιέρωμα του Rolling Stone για την ελληνική ποπ μαζί με τον Σαββόπουλο.

Από τον Γαρύφαλλο μέχρι και τις θεατρικές παραστάσεις, από τις τηλεοπτικές σειρές μέχρι τις εξόδους του ο Βλάσσης υπήρξε αυθεντικός επαναστάτης. Χαρακτηριστική είναι μια συναυλία όπου κάποιος αστυνομικός τους είπε να σταματήσουν να παίζουν και εκείνος με ηγετική μαεστρία και διπλωματία του είπε να τους επιτρέψει να παίξουν 2 ακόμα τραγούδια για να πληρωθούν και ότι θα παίξουν μέχρι και τον εθνικό ύμνο-τελικώς η συναυλία διήρκησε μισή ακόμα ώρα.

Στο θέατρο, τον πρότειναν ως ιδανικό για τον ρόλο του Τσε Γκεβάρα όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανέβαζε την "Εβίτα" έπαιξε μαζί της και στο "Βίκτωρ-Βικτώρια" ενώ ο έρωτας τους ήταν κάτι παραπάνω από παθιασμένος. Εκείνος της μάθαινε να είναι πιο ανθρώπινη, πιο προσιτή, πιο προσήνης κάτι που δεν της είχαν επιτρέψει να μάθει προηγούμενοι έρωτες, φίλοι και συνάδελφοι. 6 χρόνια θυελλώδους σχέσης που ξεκίνησαν από μια αντιπάθεια που του είχε η Αλίκη.

Συνέχισε την πορεία του και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την κωμική σειρά "Οι Απαράδεκτοι", παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους. Αγαπούσε πολύ τα αδέσποτα σκυλιά και του άρεσε να τρώει ψάρια καθώς του θύμιζαν τα παιδικά του χρόνια στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Παντρεύτηκε την Μάρθα Κουρτουμάνου και απέκτησε μια κόρη τη Ζένια. 

Υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής του, άνθρωπος άρρηκτα συνδεδεμένος με τη φύση και τον έρωτα καθώς θεωρούσε ότι μόνο μέσα από αυτά βλέπει κανείς καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου