Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

*OPEN CALL* διαδικτυακή έκθεση«#ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ» Υποβολές: 16-26.7.2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ στην διαδικτυακή ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: «#ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ», η οποία θα εγκαινιαστεί στον διαδικτυακό τόπο του Facebook (προφίλ επιμελήτριας) την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020. Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη. Η έκθεση τελεί υπό την Υποστήριξη του ηλεκτρονικού περιοδικού Τέχνης «Pause.» καθώς και του φορέα «MyArtist».



Θεματική:


[[…Τα ημερολόγια της γης αναγράφουν μέσα Ιούλη. Είναι καλοκαίρι πια, και είναι εκείνο που ακολούθησε της έγκλειστης εποχής της καραντίνας. Είν’ ένα καλοκαίρι «παράξενο». Ηλιόλουστο, μα κάπως «μουντό», καθώς χορεύει κι αυτό στους μουδιασμένους ρυθμούς των επιπτώσεων που επέφερε – και που συνεχίζει να επιφέρει – ο συχνά φονικός ιός Covid-19 στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε παγκόσμιο πρίσμα. Τι κι αν τα τζιτζίκια ηχούν και η γαλάζια η θάλασσα γαλήνεψε; Ή κι αν στο τραπέζι μας στέκει καρφωμένο με μαχαίρι ένα παγωμένο, κατακόκκινο καρπούζι πλάι στη δροσιά της αυλής με τα φιλιά των εραστών και τις φωνές των παιδιών που ψάχνουν για μυρμηγκοφωλιές κρυμμένες.
Αυτό, δεν είναι «ξέγνοιαστο»!

Αναζητάμε την ξεγνοιασιά, την ανεμελιά ενός παιδικού καλοκαιριού που η γεύση του έχει φωλιάσει μέσα μας σαν μια γλυκειά και άσβηστη ανάμνηση…]].

Η παρούσα έκθεση, λοιπόν, υπό τον τίτλο: «#ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ» αποζητά να αναδείξει αυτή την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού που τόσο έχουμε ανάγκη, λίγο πριν την έλευση του φθινοπώρου.

θάλασσα #τοπίο #ανεμελιά #χαρά #καλοκαίρι #έρωτας #φύση #περιβάλλον #νησί #γέλιο #λουλούδια #δέντρα #φρούτα

• • • • • • •

Οδηγίες_Συμμετοχής:

[1] Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες, απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού, μπορούν να στείλουν την αίτηση τους στο mail:
** nikolenakalaitzaki88@gmail.com **
επισυνάπτοντας: i. μίνι cv & ii. site (ή δείγμα δουλειάς τους).

[2] Προθεσμία Υποβολής Συμμετοχών:
** 16 – 26 Ιουλίου 2020 **

[3] Η επιμελήτρια, θα επιλέξει τους καλλιτέχνες που θα υλοποιήσουν το project, κατόπιν αξιολόγησης, και όσοι επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν με απαντητικό mail.
ζωγραφική #γλυπτική #φωτογραφία #εγκαταστάσεις #κατασκευές

• • • • • • •

Σημείωση:


Ο αριθμός των καλλιτεχνών θα είναι περιορισμένος. Δηλώστε την συμμετοχή σας άμεσα!

Για περισσότερες πληροφορίες / διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε mail στο nikolenakalaitzaki88@gmail.com.
curatorΝK:

Η Νικολένα Καλαϊτζάκη, σπούδασε «Ιστορία & Αρχαιολογία» στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην ‘’Αρχαιολογία & Ιστορία της Τέχνης’’. Στη συνέχεια, έλαβε εξειδικευμένη επιμόρφωση στην ‘’Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα’’ καθώς επίσης και στην ‘’Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων’’ (ΕΚΠΑ). Υπήρξε αριστούχος υπότροφος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (MΑ) ενώ προ της εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής συνεχίζει τις σπουδές της στον τομέα του «Art Therapy» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια εκθέσεων σε σημαντικούς πολιτισμικούς φορείς, οργανισμούς και φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης (ενδ.: Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο Τέχνης Καστέλας, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, συνεργασίες με αθηναϊκές γκαλερί, Athens Biennale, Art-Athina, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου, Φεστιβάλ Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας, Πινακοθήκη Αμαρουσίου, Τrii Art Hub, ΙΕΤΤ κ.ά.).
SοcialMedia:

Site: https://nikolenakalaitzaki.wordpress.com
e-mail: nikolenakalaitzaki88@gmail.com
Fb page: Νικολένα Καλαϊτζάκη, Iστορικός Τέχνης/Curator

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου