Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

CROWDFUNDING ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ»


Crowdfunding: «Πικρό Γάλα» των Άλκη Παπαδόπουλου και Κατερίνας Αδαμίδου
Η πτυχιακή ταινία του Τμήματος Κινηματογράφου, ΑΠΘ ζητάει τη βοήθειά σας για να πραγματοποιήσει με ασφάλεια τα γυρίσματά της.


Η Μαριάννα, μια γυναίκα γύρω στα 30, επιλέγει μετά από χρόνια να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι στο χωριό. Εκεί βρίσκει τον ετοιμοθάνατο πατέρα της, Παύλο, τον οποίο φροντίζει η μητέρα της, Χριστίνα. Το σπίτι ξυπνάει στη Μαριάννα τραυματικές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία.
Το «Πικρό Γάλα» είναι ένα επαρχιακό δράμα που θα γυριστεί τον Σεπτέμβρη στην Κατερίνη, στο χωριό Σφενδάμη. Θέμα της ταινίας είναι η παιδική ηλικία και πως αυτή επηρεάζει την ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου. Η Μαριάννα και η οικογένειά της λειτουργούν σαν μικρογραφία της κοινωνίας μας, η οποία κλείνει τα μάτια και δεν αντιδρά στην βία. Η ταινία αυτή μας (υπεν)θυμίζει πόσο μοιραίες μπορούν να είναι οι συνέπειες ενός κακού οικογενειακού περιβάλλοντος στην ενήλικη ζωή.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ
Σχεδόν όλες οι ταινίες που παράγονται στη σχολή μας χρηματοδοτούνται καθαρά από εμάς που τις δημιουργούμε. Η COVID-19 δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ένα πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για την ταινία μας, οπότε επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια crowdfunding καμπάνια με στόχο να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποια από τα βασικά έξοδα των γυρισμάτων μας.
Σημαντικό για εμάς είναι να κάνουμε τα γυρίσματά μας με ασφάλεια, γι’ αυτό ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων που στοχεύουμε σε αυτήν την καμπάνια είναι για αγορά υλικών που αφορούν την προσωπική υγιεινή του συνεργείου μας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) και την απολύμανση του χώρου γυρίσματος.
Τα γυρίσματα της ταινίας θα διαρκέσουν μια εβδομάδα και θα είναι εκτός έδρας. Με κάθε ποσό που μας δίνει κάποιος/α για να γυρίσουμε την ταινία μας, ένα μέρος θα ξοδευτεί για να του/της δώσουμε πίσω ένα μικρό συμβολικό δώρο. Αποφασίσαμε τα δώρα μας (perks) να τα προμηθευτούμε από συνεταιρισμούς και ανθρώπους που δημιουργούν χειροποίητες κατασκευές. Αυτοί οι άνθρωποι μας έχουν βοηθήσει αφιλοκερδώς σε ταινίες που έχουμε γυρίσει κατά τη διάρκεια των σπουδών μας και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε ως ελάχιστο ευχαριστώ. Εκτός από τα perks, θα έχουμε κι άλλα δώρα κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, τα οποία θα τα ανακοινώνουμε μέσω των social media της ταινίας μας.
Για περισσότερα νέα και πληροφορίες για την καμπάνια και την ομάδα μας επισκεφτείτε τα παρακάτω link!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου