Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Διαγωνισμός *Pause* με δώρο ένα βιβλίο του Κάφκα από τις Εκδόσεις Κίχλη!

Nέος Καλοκαιρινός Διαγωνισμός στη σελίδα του Pause στο instagram. Mπείτε στην κλήρωση και κερδίστε και εσείς ένα αντίτυπο του βιβλίου "Στη Σωφρονιστική Αποικία" του Φραντς Κάφκα από τις Εκδόσεις Κίχλη.Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας απείθαρχος στρατιώτης καταδικάζεται σε θάνατο. Την απόφαση θα εκτελέσει ένα "ιδιόρρυθμο" μηχάνημα εγγράφοντας με αιχμηρές ακίδες πάνω στο γυμνό του σώμα το παράπτωμά του. Βαρύνοντα ρόλο παίζουν δύο πρόσωπα: ο αξιωματικός, που ενδιαφέρεται μόνο για την καλή λειτουργία της μηχανής, και ο ερευνητής-ταξιδιώτης, που, αν και εκφράζει την αντίθεσή του, παραμένει ουσιαστικά αμέτοχος και φροντίζει να αποδράσει τάχιστα από τον ζοφερό τόπο.
Το κορυφαίο όσο και αινιγματικό αυτό κείμενο έχει προκαλέσει πλήθος ερμηνείες. Είτε ερμηνευθεί ως αλληγορία για τις εκτρωματικές πλευρές των κοινωνιών εκτός νόμου είτε ως κριτική της βαρβαρότητας στην οποία οδηγεί η λατρεία της τεχνολογίας είτε αναγνωσθεί στο στενότερο ιστορικό πλαίσιο της εποχής που γράφτηκε (1914), η Σωφρονιστική αποικία θέτει ένα ζήτημα ηθικής φύσεως. Δεν είναι μόνο οι δράστες υπεύθυνοι για την τέλεση του εγκλήματος συνυπεύθυνοι είναι και οι αδρανείς, όσοι ολιγώρησαν και δεν παρεμπόδισαν την επικράτηση του κακού. Γραμμένο με τη διαύγεια ενός εφιαλτικού ονείρου, το κείμενο του Κάφκα προαναγγέλλει με θαυμαστή διορατικότητα όσα ακολούθησαν λίγο αργότερα στην καρδιά της Ευρώπης.


Step1: Follow Pause στο Instagram @pause_artmag. και @kichli_publishing

Step2: Like στην φωτογραφία

Step3: Tag 3 φίλους

Step4: Wait until 15 Ιουλίου! *επιτρέπονται περισσότερες από μία συμμετοχέςΚαλή επιτυχία! ♥️🙃

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου