Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Pause_the_Week #3

Μία έκρηξη δημιουργικότητας απ' άκρη σ' άκρη και μια λαίμαργη κατανάλωση τέχνης απ' όπου κι αν προέρχεται. Φυτά φυτεύονται, συνταγές μαθαίνονται, άνθρωποι κάνουν απολογισμούς, εξοικειωνόμαστε σε νέες συνθήκες. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν; Ας πάρουμε μιαν ανάσα, ας κάνουμε μια παύση από αυτό το μεγάλο κατώφλι αλλαγής, όπως ρομαντικά είπαμε την καραντίνα. Βαριέμαι ν' αλλάξω, όπως βαριέμαι ν' αλλάξω και να βάλω τα καλά μου ρούχα για να βγω με φίλους προ και μετά καραντίνας.

- Σταμάτης Παρασκευάς

Προχθές είχε γενέθλια ο τετραπέρατος και πάντα νέος Θανάσης Παπακωνσταντίνου και αυτό μονάχα ήταν το καλύτερο νέο των ημερών. Στην τελευταία συναυλία που έκανε στην πλατεία Νερού με τον Μάλαμα κάποιοι σεκιουριτάδες ήθελαν να πουν σε κάτι πιτσιρικάδες να πετάξουν τα μπουκάλια με τσίπουρο που είχαν - και  καθώς ερχόταν τους είπε "Να διασκεδάσουν ήρθαν τα παιδιά" και τους άφησαν να περάσουν. Αξέχαστος και υπέρτατος!

-Κάλλια Βαβουλιώτη 

Θα χορέψω ανάμεσα στις τέντες. Θα στήσω έναν τεράστιο, μεγάλο χορό. Θα χωράει όλους μου τους φίλους. Κι έτσι όπως θα κουνάμε χέρια και πόδια στον αέρα, θα μάθουμε πως η μουσική γεννιέται.

-Βαγγέλης Μάγειρος

Αρκεί κάτι ασυνήθιστο, κάτι να σε ταρακουνήσει, κάτι να σε εκτροχιάσει από την προηγούμενη ρουτίνα σου κι είναι αρκετό για να σε κάνει να καταλάβεις ότι ο χρόνος είναι πλασματικός. Ακόμη κι αν μπεις ξανά σε ρουτίνα, αρκεί που δε θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Επίσης βάλτε στόχους αλλά μην κρεμάτε από αυτούς τη ζωή σας. Μόνο τους εαυτούς μας έχουμε στο εδώ και στο τώρα. Άντε και κάναν άνθρωπο που αποφάσισε προς το παρόν να μείνει κοντά μας.

-Έλλη Πράντζου

Αυτές τις μέρες είχε καλό καιρό και η Άνοιξη είναι πλέον αισθητή. Έχει μεγαλώσει και η μέρα (πόσο μ'ενοχλεί να νυχτώνει από τις 6)! Μπορεί ο καλός καιρός να κάνει πιο δύσκολη την παραμονή στο σπίτι. Μπορεί όμως και να μας γεμίσει με θετικά συναισθήματα για όσα μας περιμένουν εκεί έξω! Η καραντίνα ήταν ένα διάλειμμα από τους γρήγορους και κουραστικούς ρυθμούς της ζωής. Ανάσανε το περιβάλλον, ανασάναμε και εμείς!

-Νινέτα Πλυτά

Artwork: Αλέξανδρος Σαηνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου