Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Pause_the_Week #2

Από τη μια είναι σπουδαία όλη αυτή η κινητοποίηση υποστήριξης του κόσμου που "μένει σπίτι" με δωρεάν παραστάσεις στο ίντερνετ, ταινίες, βίντεο γυμναστικής, συμβουλές να μην μένεις στάσιμος, γνώμες να βρεις ένα "φως" και να εξελιχθείς κλπ. Δεν είναι, όμως, καθόλου, μα καθόλου κακό το να βιώνεις συναισθήματα που δεν χρειάζονται τη "φασαρία" από νέα #must και νέες #todolist. Δεν είναι κακό να βιώσεις, όπως θες κι όπως νιώθεις...

-Σταμάτης Παρασκευάς

Έψαχνα να βρω φωτογραφία πριν την καραντίνα, για να την ανεβάσω και να γράψω "Τότε που βγαίναμε" -όπως κάνουν όλοι- και τελικά κατέληξα πως ούτε τότε βγαίναμε.
Δεν βαριέσαι.

-Μαριλένα Κολλάρου

Βγήκα μια βόλτα μετά από μια βδομάδα. Είναι πιο δύσκολο να μένεις μέσα όταν έχει λιακάδα έξω. Οι κίνδυνοι για ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα τεράστιοι. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για «πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό» (όπως λένε οι γιατροί) και αφορά μεγάλο μέρος του πλανήτη. Ίσως έτσι νιώσουμε ότι τελικά δεν είμαστε μόνοι. Άλλωστε ο μόνος τρόπος να μείνουμε υγιείς (σωματικά τουλάχιστον) είναι να μείνουμε σπίτι.

-Νινέτα Πλυτά

Πάντα πίστευα ότι τα ψυχοσωματικά προβλήματα αντιπροσωπεύουν την ανείπωτη πλευρά μας. Συνεπώς θεωρούσα ότι πρόκειται για κάτι πολύ άσχημο, πράγμα που ισχύει. Ωστόσο τι θα γινόταν αν αρχίζαμε να τα ερμηνεύουμε επιτέλους ως διάλεκτο του υποσυνείδητου που επιστρατεύεται προκειμένου να μας συστηθεί ο πραγματικός μας εαυτός; Μήπως αν τα αφουγκραζόμασταν αντί να τα αντιμετωπίζουμε συμπτωματικά θα καταφέρναμε την προσωπική μας απελευθέρωση;

-Έλλη Πράντζου

Τις μέρες που μας έμειναν λέω να γίνω πειρατής. Να πάρω το στρώμα για κρεβάτι και να φορέσω τη σκούπα σαν ξύλινο ποδάρι. Θα κάνω ρεσάλτο στα μπαλκόνια των γειτόνων. Θα μαζέψω πλήρωμα και θα σαλπάρουμε στο καλύτερο αύριο.

-Βαγγέλης Μάγειρος 

Αυτό που με πονάει πιο πολύ είναι η ελαστική ηθική με την οποία κινούνται άνθρωποι και φορείς εξουσίας αυτές τις μέρες. Σαν κανείς να μη σου λέει αυτό που σκέφτεται, σαν τα πάντα να συμβαίνουν έμμεσα, σαν τίποτα να μην είναι όπως φαίνεται ή όπως νομίζαμε.

-Κάλλια Βαβουλιώτη

ARTWORK: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΗΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου