Τρίτη 7 Απριλίου 2020

7η Απριλίου | Παγκόσμια Ημέρα Υγείας | Μαρία Νάστου


  Το 1948 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος είναι ένα εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ για θέματα Υγείας, καθιερώθηκε η 7η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η καθιέρωση αυτή έχει σκοπό κάθε χρόνο να επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά θέματα δημόσιας υγείας, τα οποία απασχολούν όλο τον κόσμο.


  Φέτος η ημέρα αυτή μας βρίσκει να μαχόμαστε ενάντια στην πανδημία του COVID-19, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε στη μάχη για να διεκδικήσουμε το βασικό δικαίωμα της υγείας για κάθε άνθρωπο ,είναι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και να τηρούμε τα μέτρα για την προστασία μας από τον ιό. Κάθε άνθρωπος έχει το βασικό δικαίωμα της υγείας, για αυτό κι εμείς φροντίζουμε, όχι μόνο να προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας. Κάθε άνθρωπος, σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση. Αυτό φέτος γίνεται πιο έντονο από εν μέσω της πανδημίας.

  Στόχος του ΟΗΕ είναι μέχρι το 2030 η καθολική κάλυψη υγείας για όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ.
  Φέτος αντί να σταθούμε απλά στην ανάγνωση της ημερομηνίας αυτής στο διαδίκτυο, μας δίνετε η ευκαιρία να συνδράμουμε έμπρακτα τιμώντας την ημέρα αυτή. Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις ,εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη μας .

  Αντί επιλόγου θα κλείσω με την παρακάτω φράση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα:

  ‘’Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο
από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη’’





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου